Ibištekový, čerešňový a malinový koláč
Ibištekový, čerešňový a malinový koláč
Dnešný recept je všetko, čo potrebujete, aby ste priniesli sviežosť a sladkosť nadchádzajúcim letným dňom - ibištekovo, čerešňový a malinový koláč.
ZLOŽKY:
ZÁKLAD:
100 g mandlí
150 g sušeného kokosu
150 g odkôstkovaných datlí
KRÉM:
350 g kešu, namočené vo vode po dobu 6 hodín
200 g kokosového oleja
150 g agávového sirupu
100 g mrazených čerešní
100 g mrazených malín
2 lyžice ibišteka
POLEVA:
30 ml agávového sirupu
1 polievková lyžica jablčného pektínového prášku
šťava z rozmrazených čerešní a jahôd,
ovocie na ozdobenie
POSTUP:
Všetky ingrediencie na tortový základ rozmixujte do hladka. Zmes rozotrite na tortovú formu podľa vášho výberu a prstami stlačte, aby sa vytvoril základ.
Prvým krokom k príprave krému je príprava šálky ibištekového čaju. Pridajte nápoj do mixéra so zvyškom ingrediencií a rozmixujte na hustú hmotu. Krém rovnomerne rozotrieme na vrch základne.
Na polevu rozmiešajte pektínový prášok v agávovom sirupe, pridajte ovocnú šťavu a dobre premiešajte. Polevu rovnomerne nalejeme na vrch koláča a dám