Recept na domáci Baileys s čakankou
Recept na domáci Baileys s čakankou
Tento domáci recept na írsky Baileys vyžaduje len niekoľko ingrediencií a pár minút vášho času na prípravu.
Keď príde na jedlo a pitie v luxusných fľašiach, niekedy máme v hlave, že je to komplikované. Často to tak nie je a náš recept na domáci írsky krém je toho ukážkovým príkladom. Bohaté a krémové, v skutočnosti môže chutiť LEPŠIE ako originál za predpokladu, že použijete suroviny najvyššej kvality. Dokonca aj vtedy ušetríte peniaze tým, že si ho vytvoríte sami, než aby ste si ho kúpili hotové. Tento recept zahŕňa čakankové kapučíno, ale samozrejme možete použiť aj prírodný čakankový prášok alebo aj čakanku so škoricou pre ešte viac chuti.
INGREDIENCIE
1 šálka smotany na šľahanie 33%
400 ml sladené kondenzované mlieko
1 a 2⁄3 šálky írskej whiskey
3 ČL čakankové cappuccino
1 ČL čokoládovej arómy
INŠTRUKCIE
Rozrieďte čakankové cappuccino v 3 lyžiciach horúcej prevarenej vody.
Vložte všetky ingrediencie do misy alebo ešte lepšie do mixéra a šľahajte/mixujte, kým sa úplne nespoja.
Nalejte váš Baileys do prázdnych fliaš a uchovávajte ho v chladničke až dva týždne.
Domáci čakanková Baileys je lahodný samotný na ľade, ale môžete ho použiť aj na prípravu krémových kokteilov a chutných dezertov. Užite si to!