Špagety z rukoly a agaru
Špagety z rukoly a agaru
Rukola špagety sú 2 metrové špagety alebo rezance vyrobené z vody s rôsolovitou rukolou s použitím agar agaru ako želatinačného činidla. Vyrobia sa veľmi ľahko a potrebujete iba injekčnú striekačku, PVC hadičky a agar agar.
Ingrediencie zmiešané z rukoly
- 2 šálky čerstvej rukoly
- 2/3 šálky vody
- 1 malá šalotka
- soľ
Zloženie špagety z rukoly
- 200 g rukolovej zmesi
- 3,2 g agar agar
Príprava
1- Zmiešajte rukolu, olúpanú šalotku a vodu v mixéri, aby ste získali veľmi hladkú tekutinu. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
2- Pripravte si pripravené silikónové trubice s priemerom 0,5 cm a dĺžkou 2 m, 1 injekčnú striekačku s priemerom 0,3 cm.
3 - Skvapalnenú rukolu dajte do hrnca, agar agar rozpustite a za stáleho miešania šľahačom priveďte do varu.
4 - Odstavte oheň a odstráňte nečistoty. Znížte teplotu na 40 ° C, aby ste zabránili tuhnutiu pri plnení injekčných striekačiek a hadičiek.
5- Naplňte injekčnú striekačku a naplňte ňou hadičky, ktoré budú zrolované a zaistené lepiacou páskou pre väčšie pohodlie.
6- Plné ponorte do studenej vody tak, aby skvapalnená rukola za pár minút stuhla.
7- S prázdnou injekčnou striekačkou vstreknite do hadičky vzduch, aby ste získali špagety. Toto je pravdepodobne najťažšia časť receptu. Výsledné špagety je možné podávať teplé alebo studené.
Návrhy na podávanie:
- rukolové špagety podávajte s čerstvými cherry paradajkami nakrájanými na polovice, plátkom čerstvej mozzarelly a perličkami z balzamikového octu.
- Podávame špagety z rukoly s paradajkovými špagetami, perlami balzamikového octu a na vrch nastrúhame čerstvý parmezán.
* POZN. Hadičky z PVC kúpite asi za 3 eurá v akvaristike.