logo template4

Špagety z rukoly a agaru

Doporučujeme zakúpiť :

Dostupnosť: skladom 0 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Špagety z rukoly a agaru

Rukola špagety sú 2 metrové špagety alebo rezance vyrobené z vody s rôsolovitou rukolou s použitím agar agaru ako želatinačného činidla. Vyrobia sa veľmi ľahko a potrebujete iba injekčnú striekačku, PVC hadičky a agar agar.

Ingrediencie zmiešané z rukoly

- 2 šálky čerstvej rukoly

- 2/3 šálky vody

- 1 malá šalotka

- soľ

Zloženie špagety z rukoly

- 200 g rukolovej zmesi

- 3,2 g agar agar

Príprava
1- Zmiešajte rukolu, olúpanú šalotku a vodu v mixéri, aby ste získali veľmi hladkú tekutinu. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. 

2- Pripravte si pripravené silikónové trubice s priemerom 0,5 cm a dĺžkou 2 m, 1 injekčnú striekačku s priemerom 0,3 cm. 

3 - Skvapalnenú rukolu dajte do hrnca, agar agar rozpustite a za stáleho miešania šľahačom priveďte do varu. 

4 - Odstavte oheň a odstráňte nečistoty. Znížte teplotu na 40 ° C, aby ste zabránili tuhnutiu pri plnení injekčných striekačiek a hadičiek.

5- Naplňte injekčnú striekačku a naplňte ňou hadičky, ktoré budú zrolované a zaistené lepiacou páskou pre väčšie pohodlie.

6- Plné ponorte do studenej vody tak, aby skvapalnená rukola za pár minút stuhla.

7- S prázdnou injekčnou striekačkou vstreknite do hadičky vzduch, aby ste získali špagety. Toto je pravdepodobne najťažšia časť receptu. Výsledné špagety je možné podávať teplé alebo studené.

Návrhy na podávanie:
- rukolové špagety podávajte s čerstvými cherry paradajkami nakrájanými na polovice, plátkom čerstvej mozzarelly a perličkami z balzamikového octu.

- Podávame špagety z rukoly s paradajkovými špagetami, perlami balzamikového octu a na vrch nastrúhame čerstvý parmezán.

* POZN. Hadičky z PVC kúpite asi za 3 eurá v akvaristike.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom