logo template4

Čakanka so cejlónskou škoricou, náhrada kávy, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: zdr 43746734
Dostupnosť: na sklade
5.75 bez DPH
6.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Čakanka so cejlónskou škoricou, náhrada kávy, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodná náhrada kávy
- Bez kofeínu
- Vhodné pre celú rodinu

Čakanka je trváca rastlina, ktorá sa vyskytuje na celom svete, najmä v oblastiach s miernym a miernym podnebím. V staroveku sa stala populárnou vďaka svojmu terapeutickému účinku. Egypťania ju používali na liečbu problémov s pečeňou a žlčníkom. Čakanku konzumovali vo veľkom množstve, pretože vedeli, že čistí krv a odstraňuje toxíny z pečene.

Čakanka obsahuje polysacharid inulín, fruktózu, glykozid intibín (dodáva nápoju charakteristickú horkú chuť).

Zoznam užitočných látok je dlhý: vitamíny (B1, B2, PP, C), cholín, bielkoviny, pektín, triesloviny, organické kyseliny, karotény, minerály a stopové prvky (Na, Ca, Mg, K, Fe, P).

Čakankový prášok ako náhrada kávy

V dnešnej dobe sa môžeme často stretnúť s ľuďmi, ktorí milujú kávu, ale nemôžu ju z rôznych zdravotných dôvodov piť. Riešenie je mimoriadne ľahké - kávu nahrádzame jej prírodnou náhradou - práškom čakanky.

Káva čakanky je nápoj, ktorý sa pripravuje z koreňov rastliny, keď sa pražia a melú. Káva čakanky má podobnú chuť ako bežná káva a ľudia ju často označujú ako mierne drevitú alebo orechovú. Čakanku je možné použiť samostatne alebo v kombinácii s kávou na doplnenie jej chuti. Káva z čakanky neobsahuje kofeín!

Teplý nápoj z čakankového prášku má tonizujúci účinok v stave neustálej únavy, zlepšuje duševné schopnosti a zvyšuje koncentráciu.

Prášok z čakanky

Čakanka je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, draslíka, ako aj vitamínov A, B6, C, E a K. Obsah týchto látok vysvetľuje všetky zdravotné výhody čakanky.

Podporujte trávenie
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom inulínu - typu prebiotickej vlákniny, ktorá je často spájaná s chudnutím a zlepšením zdravia čriev. Inulín je tiež cenným pomocníkom v boji proti mnohým črevným a tráviacim problémom - kyslému refluxu, tráviacim ťažkostiam a ďalším.

Zlepšuje činnosť srdca
Inulín extrahovaný z koreňov čakanky je nielen dobrý na trávenie, ale preukázateľne znižuje hladinu zlého cholesterolu v tele. Tento cholesterol je jednou z hlavných príčin aterosklerózy a vysokého krvného tlaku, pretože blokuje prietok krvi do tepien a žíl. Čakanka obsahuje aj rastlinné fenoly, ktoré majú antitrombotické a antiarytmické účinky. Rastlinné fenoly sú antioxidanty, ktoré zlepšujú rovnováhu krvi a plazmy.

Strata váhy
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom oligofruktózy. Kombinácia tejto látky s inulínom povzbudzuje telo, aby začalo bojovať s nadváhou. Tieto dve látky regulujú hladinu grelínu - aminokyseliny, ktorá je spojená hlavne s pocitom hladu. Znížením množstva, čakanka znižuje možnosť prejedania sa a podporuje pocit sýtosti.

Cejlónska škorica

Škorica je aromatické korenie, farmaceutické štúdie preukázali, že škorica všeobecne posilňuje imunitný systém. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, čo sa odporúča ľuďom trpiacim cukrovkou, podporuje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.

Niekoľko gramov škorice v potravinách normalizuje hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam. Tí, ktorí denne konzumujú toto korenie, majú výrazne lepšiu hladinu cukru v krvi.

Škorica je dobrým zdrojom mangánu, vlákniny, železa, vápnika.

Pol lyžičky škorice denne znižuje hladinu cholesterolu.

Škorica má jedinečnú schopnosť bojovať proti určitým infekciám.

Zloženie:

Korene čakanky v prášku (Cichorium intybus) 80%, korene v prášku z cejlónskej škorice (Cinnamomum verum / zeylanciim) 20%.

Bezlepkový! Bez pridaného cukru! Bez kofeínu!

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 56 kcal / 234 kj
Tuk: 0,18 g
z toho nasýtené: 0 g
Sacharidy: 14,3 g
z toho cukry: 6,9 g
Bielkoviny: 1,9 g

Spôsob prípravy:

Ako náhrada kávy - 1 až 3 čajové lyžičky produktu zalejte 150 - 200 ml vriacej vody. Dobre premiešajte. Môže byť osladený prírodným sladidlom, ako je erytritol, stévia, originálny kanadský javorový sirup a ďalšie.

Čakanka so škoricou sa dá použiť na prípravu zdravej tureckej kávy.

Môžete zvýšiť množstvo produktu na prípravu nápoja podľa vášho výberu. Čím viac čakanky so škoricou použijete, tým viac bude chuť nápoja hustejšia a silnejšia. Vodu môžete nahradiť pri príprave nápoja horúcim mliekom alebo vegánskou alternatívou - orechovým mliekom.

Čakanka so škoricovým práškom sa môže pridať aj do bežnej kávy, aby sa zvýšila chuť a aróma.

Káva z čakanky je vhodná pre diabetikov.

Balenie: 100 g

Balené v Bulharsku