Štartovacie kultúry pre domáci jogurt - 5x2g
Štartovacie kultúry pre domáci jogurt - 5x2g
Použitím práškových štartovacích kultúr Yo-Aktiv dodávate do svojho jogurtu minimálne 108 mliečnych baktérií, akými sú Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.
Pri pravidelnom používaní štartovacích kultúr nehrozí degenerácia baktérií vo výslednom produkte, ako sa to často stáva pri použití staršieho jogurtu ako štartéra.
Zakaždým je zaručená rovnaká chuť a textúra za predpokladu, že používate rovnaké mlieko.
Ako používať štartovacie kultúry:
1. Obsah 1 vrecúška štartovacích kultúr úplne rozpustite v maximálne 2 litroch prevareného a na 44°C vychladeného mlieka.
2. Dobre premiešajte a rozdeľte do vhodných nádob.
3. Počas fermentácie asi 5-6 hodín skladujte v kľude pri teplote 42-44°С a nemiešajte (môžete použiť stroj na výrobu jogurtu, nádoby nechajte v rúre pri veľmi nízkej teplote alebo ich môžete prikryť niekoľkými prikrývkami, ktoré ich udržia v teple). Potom jogurt skladujte v chladničke pri teplote +2°С až +6°С.
Užitočné tipy na výrobu domáceho jogurtu:
- Aby bola zaručená účinnosť našich štartovacích kultúr, skladujte ich podľa pokynov výrobcu v neotvorených vreckách.
- Ak chcete pripraviť hustejší jogurt, odporúčame použiť mlieko s vysokým obsahom tuku (viac ako 1,5%).
- Mlieko, ktoré používate, by nemalo obsahovať konzervačné látky, antibiotiká ani iné prídavné látky.
- Celý obsah vrecúška sa rozpustí v 1-2 litroch mlieka, vopred pasterizovaného.
- Celá rozpustená štartovacia kultúra s mliekom sa vmieša do celého objemu mlieka, nepridáva sa po troškách do každej nádoby.
- Nádoby, ktoré používate na prípravu jogurtu, by mali byť veľmi čisté - takto si zabezpečíte dlhšiu trvanlivosť a žiadne kvasenie.
- Ak používate stroj na výrobu jogurtu, postupujte podľa pokynov.
- Ak nepoužívate stroj na výrobu jogurtu, odporúčaná teplota mlieka, pri ktorej je najlepšie pridať obsah vrecúška, je 43-45°С. Ak je vyššia ako 45 °С, baktérie zo štartovacích kultúr môžu byť usmrtené. Ak je pod 40°С, môže to predĺžiť čas prípravy, jogurt môže získať zmenenú chuť alebo textúru.
- Počas doby fermentácie (5-6 hodín) s jogurtom nehýbte ani ho nemiešajte.
- Optimálne vlastnosti hotového jogurtu budú prítomné približne 24 hodín po príprave.
5 vrecúšok x 2 g každé
Krajina pôvodu: Bulharsko
![Štartovacia kultúra na syr, Yo-Aktiv, 2 g](/images_upd/products/thumbs/1/f7p6zkjv8us3.webp)
![Tradičná štartovacia kultúra pre kefir, 10 ks](/images_upd/products/thumbs/6/4bwe3ira5guj.webp)
![Štartér na domáce kyslé mlieko, Bolgari, 7 vrecúšok](/images_upd/products/thumbs/8/msb8v7wu9fq3.jpg)
![Štartér pre domáci jogurt, Bolgari, 7 vrecúšok](/images_upd/products/thumbs/4/pfqmon62jiul.jpg)
![Probiotická štartovacia kultúra pre jogurt, 10 ks](/images_upd/products/thumbs/7/p3k608zyqv4r.webp)
![Syridlo vegetariánske (náhrada syridla)](/images_upd/products/thumbs/7/yon6sbj2luzi.jpg)