Štartér na domáce kyslé mlieko, Bolgari, 7 vrecúšok
Štartér na domáce kyslé mlieko, Bolgari, 7 vrecúšok
Originálny bulharský výrobok. Obsahuje Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Jedno vrecúško vystačí na 3 litre mlieka. - Bez GMO, Bez konzervačných látok, Bez farbív
Kyslé mlieko s konzistentnou a hladkou zrazeninou, nie zrnitou textúrou, aróma – typická, kyselina mliečna, s jemnou kyslosťou a jemným záverom.
S pomocou štartovacích kultúr "Bolgari" si môžete doma ľahko pripraviť chutné a užitočné domáce kyslé mlieko a probiotický jogurt!
Jedno balenie štartovacích kultúr vystačí na výrobu 1 až 3 litrov produktu s dokonalou chuťou domáceho kyslého mlieka, bez prísad a konzervačných látok. Produkty vyrobené štartovacími kultúrami "Bolgari" majú jemnú mliečnu arómu, konzistentné a hladké koagulum, nižšie dokyslenie a množstvo užitočných vlastností pre gastrointestinálny trakt.
Finálne produkty "Bolgari" obsahujú živé mliečne bakteriálne kmene typov Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophillus, Lactobacillus gasseri, Lactobacilus rhamnosus, ktoré podporujú obnovu užitočnej mikroflóry v gastrointestinálnom trakte a normálnu tráviacu funkciu.
Užitočné baktérie v kyslom mlieku prispievajú k silnejšej imunite vylučovaním enzýmov aktivujúcich imunitu, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a majú celý rad prospešných účinkov na ľudský organizmus ako: očisťujú organizmus, bránia rozvoju saprogénnych procesov v organizmu, upravujú vyprázdňovanie, zlepšujú trávenie laktózy, podporujú zotavenie pri poruchách trávenia ako kolitída, hnačka a zápcha, urýchľujú rekonvalescenciu.
Obsah jedného vrecúška:
nie menej ako 108 živých lyofilizovaných buniek baktérií mliečneho kvasenia Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, izolovaných v ekologicky čistých oblastiach. Bez geneticky modifikovaných prísad, konzervantov, farbív.
Inštrukcie na používanie:
Obsah jedného vrecúška pridajte do 1 - 3 litrov uvareného a následne vychladeného mlieka na 440 °C. Miešajte, kým sa nerozpustí, a potom nalejte do vhodnej nádoby. Fermentácia sa uskutočňuje pri teplote 42-44 ° C počas 5-6 hodín bez miešania. Po uplynutí času ochlaďte kyslé mlieko na 20 °C (izbová teplota), potom ho uskladnite v chladničke pri teplote +2 až +6 °C.
Ak máte jogurtovač, prečítajte si pokyny výrobcu.
Dávkovanie:
s jedným vrecúškom možno pripraviť až 3 litre kyslého mlieka.
Špeciálne podmienky skladovania:
pri teplote +8°C až -6°C.
Balenie: 7 vrecúšok
Podobné produkty
11.90 € Štartovacie kultúry s bulharskou ružou na jogurt, 10 ks
11.90 € Probiotická štartovacia kultúra pre jogurt, 10 ks
9.90 € Štartér pre domáci jogurt, Bolgari, 7 vrecúšok
2.90 € Štartovacia kultúra na syr, Yo-Aktiv, 2 g
10.90 € Tradičná štartovacia kultúra pre kefir, 10 ks
3.90 € Syridlo vegetariánske (náhrada syridla)
8.29 € Štartovacie kultúry pre domáci jogurt - 5x2g
13.90 € Digitálny teplomer, Genesis Laboratories, 1 ks