Tradičná štartovacia kultúra pre kefir, 10 ks
Tradičná štartovacia kultúra pre kefir, 10 ks
Tradičná štartovacia kultúra na prípravu domáceho kefiru
Kefir je mliečny nápoj, ktorý má konkrétnu kyslú poznámku vďaka zrnkám kefíru, ktoré obsahuje. Má tekutú, ale hrubú konzistenciu a je dobrým priateľom tráviaceho systému a črevnej mikroflóry. Mimoriadne ľahké sa pripravovať doma.
Ako používať tradičnú štartovaciu kultúru pre Kefir:
1. Varte 1 liter čerstvého mlieka, zahreje sa iba na 35-40 ° C;
2. Nalejte obsah jedného vrecka (1G) a miešajte 3-4 minúty - počas tejto doby sú baktérie rovnomerne rozložené v zmesi;
3. Nalejte mlieko do misky jogurtovača, zatvorte ho, zapnite stroj na 12-14 hodín (v závislosti od surového mlieka to zvyčajne trvá asi 14 hodín). Stav produktu je určený chuťou a hustotou (musí byť hustý). Počas tohto obdobia stroj udržuje teplotu 35-40 ° C, čo je potrebné pre správny proces fermentácie.
4. Ak ho pripravíte podľa receptu svojej babičky - uistite sa, že vaše riady sú dobre umyté a zabalíte ich do prikrývky, udržiavate požadovanú teplotu po dobu 12-14 hodín.
5. Nechajte mlieko vychladnúť v chladničke na 8-10 ° C asi 6-7 hodín.
Ingrediencie:
Baktérie kyseliny mliečnej (Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, leuconostoc mezenteroides subsp. Cremoris) a zrná kefiru.
Neobsahuje GMO a konzervačné látky.
Uložte na chladnom a suchom mieste pri teplote do 20 ° C, mimo dosahu detí.
10 vreciek