logo template4

Horčica, prášok zo žltých semien, 200 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 60489565
Dostupnosť: na sklade
4.08 bez DPH
4.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Horčica, prášok zo žltých semien, 200 g

- 100% prírodný produkt
- Vhodné na priamu konzumáciu

Horčičné semiačko (Semen Sinapis) je najbežnejšie používané v modernej bylinnej medicíne a ľudovom liečiteľstve.

Horčičný prášok je mimoriadne prospešný pre ľudské zdravie. Toto malé semienko obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vápnik, fosfor, mangán, vápnik a ďalšie.

V ľudovom liečiteľstve sa horčičné semienko používa pri prechladnutí a ako látka stimulujúca chuť do jedla na zvýšenie vylučovania žalúdočnej šťavy. Má tiež protizápalové a antiseptické vlastnosti.

Známa horčica sa vyrába z horčičného semena. Horčičné semienko sa tiež používa na konzerváciu zeleniny tým, že sa dobre kombinuje s korením, čiernym korením a bobkovým listom. S práškom z horčičných semien môžete okoreniť hovädzie a hydinové mäso, divinu a ryby.

Zdravotné výhody:

Horčičné semiačka majú tiež vysoký obsah živín selénu a horčíka. Selén je veľmi užitočný pri znižovaní závažnosti astmy, príznakov reumatoidnej artritídy a ako protirakovinová prísada. Rovnako ako selén sa preukázalo, že horčík pomáha znižovať vysoké hladiny v krvi a obnovovať spánok u žien s menopauzálnymi príznakmi.

Horčičné semiačka obsahujú zlúčeninu, ako sú glukozinoláty a myrozinak, ktoré sa používajú na potlačenie rastu rakovinových buniek.

Horčičné semiačka sú vynikajúcim prostriedkom proti bolesti ľudí trpiacich reumatoidnou artritídou. Môže za to selén a horčík obsiahnuté v horčičnom semienku.

Domáca horčica

Známa horčica sa vyrába z horčičného semena. V rôznych kuchyniach sa horčica často používa v rôznych kombináciách.

Na výrobu domácej horčice sú potrebné tieto produkty: 30 - 50 g prášku z horčičných semien, 3 lyžice hnedého cukru, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička kurkumového prášku, 1 čajová lyžička kari, 1 čajová lyžička rascového prášku, 3/4 šálky jablčného octu .

Všetky zložky sa zmiešajú a miešajú, kým sa nezíska homogénna zmes. Hotová horčica sa naleje do nádoby a odloží sa do chladničky. Horčica je pripravená na konzumáciu za 3-4 dni.

Zloženie:

Čistý prášok zo semien horčice.

Pozor! Obsahuje alergény - prášok z horčičných semien!

Použitie:

Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie. Prášok z horčičných semien bol úspešne kombinovaný s korením, ako je zázvor, kurkuma a červená paprika. Môže sa použiť ako prísada do omáčok, dresingov a ďalších.

Balenie: 200 g