logo template4

Bio jablčný ocot, nefiltrovaný, Lydia, 500 ml

Výrobca: lydia
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 51859532
Dostupnosť: na sklade
5.75 bez DPH
6.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Bio jablčný ocot, nefiltrovaný, Lydia, 500 ml

V našich zemepisných šírkach je ocot od dávnej minulosti používaný nielen pre jeho chuť, ale aj pre jeho liečivé vlastnosti. Liečba octom pomáha ľuďom s ochoreniami kĺbov, cukrovkou, kŕčovými žilami, kožnými problémami, zápalmi dutín a inými.

Nepasterizovaný jablčný ocot je silnejší a má viac liečivých vlastností. Je organický, neobsahuje ďalšie látky, ktoré urýchľujú kvasenie, je zakalenej farby a vidno v ňom aj malé kúsky hmoty. Ide o takzvanú „octovú matku“. Jablčný ocot obsahuje vlákninu, draslík, základné živiny a kyselinu jablčnú.

Jablčný ocot sa používa na liečbu už od staroveku. Spája v sebe vlastnosti jablčného octu a - antiseptické, antitoxické, ľahko stráviteľné, protizápalové, regulujúce pH v tele. Ako jablko obsahuje fosfor, vápnik, horčík, draslík, fluór, bórax, síru, kremík, železo, mangán, meď, selén a zinok. Je bohatý na vitamíny A, B1, B2, B12, C a E. Vďaka fermentačnému procesu, ktorým sa jablčný ocot získava, obsahuje cenné aminokyseliny, enzýmy a rôzne kyseliny /kyselina octová, propiónová a mliečna/.

BIO Jablčný ocot "Lydia" sa vyrába z organicky certifikovaných jabĺk podľa tradičnej receptúry octovo-kyslým kvasením jablčného vína!

Výhody jablčného octu pre zdravie:

- Obnovuje rovnováhu kyselín v tele.
- Zabraňuje hromadeniu toxínov v tele.
- Mineralizuje telo.
- Stimuluje imunitu.
- Ničí mikróby a plesne spôsobujúce choroby.
- Prírodný dezinfekčný prostriedok na rany a poranenia.
- Vyvážte kyslosť žalúdka - vyplní nedostatok žalúdočnej šťavy a súčasne zabráni tvorbe žalúdočných vredov.
- Podporuje vstrebávanie vápnika.
- Znižuje hladinu cholesterolu bez toho, aby spôsoboval vedľajšie účinky.
- Neutralizujte črevnú fermentáciu.
- Znižuje pálenie záhy a žalúdočné kŕče.
- Zlepšuje trávenie. 
- Zabraňuje otrave jedlom.
- Zmierňuje zápchu spôsobenú nedostatkom tráviacich enzýmov.
- Skvapalňuje krv a zlepšuje cirkuláciu.
- Zabraňuje svalovým kŕčom. Ak sa objavia v noci, je užitočné večer vziať pohár vody s 1 lyžicou jablčného octu.
- Kloktadlo s octom rozpusteným v troche vody pomáha pri škytavke.
- Zastavuje krvácanie ďasien.
- Zmierňuje bolesti pri reumatizme a artróze a rozpúšťa usadeniny v kĺboch.
- Zabraňuje osteoporóze rovnováhou pH v tele, ktorá ľahšie vstrebáva vápnik.
- Upokojuje ekzémy a kožné infekcie - tieto miesta sa ukladajú pomocou octových obkladov.
- Reguluje chuť do jedla a pomáha pri chudnutí.
- Mokré obklady z octu na čele pomáhajú pri bolestiach hlavy.
- Zmierňuje bolesť v krku angíny - 1 polievková lyžica jablčného octu v pohári teplej vody s 1 lyžičkou tymiánu.
- Pomáha proti nevoľnosti a zvracaniu.
- Pridajte vodu do kúpeľa, ocot tlmí bolesti svalov.

Ingrediencie:

100% prírodný BIO jablčný ocot.

BG-BIO-02, pôvod: Bulharsko

Kyslosť: 4,5 %

Neobsahuje konzervačné látky, farbivá a prísady!

Vzhľad sedimentu je prirodzený.

Použitie:

Na kulinárske použitie. Pred použitím pretrepte.

Balenie: 500 ml v sklenenej fľaši

Prečítajte si : Ako používať jablčný ocot na boj proti bolestiam hrdla