Potravinárske farbivá
Keďže príspevky o jedle a nápojoch na platformách sociálnych médií stúpajú na milióny a miliardy, farebné jedlá a nápoje priťahujú pozornosť. Farbenie potravín a nápojov nielen inšpiruje kreatívne sociálne príspevky a zdieľania, ale silne ovplyvňuje aj nákupné postoje. Podľa posledných prieskumov až 73 % spotrebiteľov preferuje farbivá z prírodných zdrojov.
Pokiaľ ide o potravinárske farbivá, vždy, keď to bude možné, vyberieme sa prirodzenou cestou. V potravinách je toľko krásnych odtieňov, tak prečo ich nevyužiť? Najmä na zdobené koláčiky a torty. Zdroje prírodných farbív možno nájsť všade a mnohé z nich už môžu byť vo vašej špajzi alebo chladničke.
Ružová: jahody, maliny, prášok ibišteka, pitahaya
Červená: repa, paradajka, anatto, dračia krv
Oranžová: mrkva, paprika, papaya
Žltá: šafran, kurkuma
Zelená: matcha, špenát
Modrá: červená kapusta + jedlá sóda, modrý čaj, modrá spirulina
Fialová: čučoriedky, čierne goji
Hnedá: káva, čaj, kakao
Čierna: aktívne uhlie, kalamáre