Glycerín (glycerol), 99,5% rastlinný
Glycerín (glycerol), 99,5% rastlinný
Glycerín rastlinného pôvodu je známy svojou schopnosťou zadržiavať vlhkosť v pokožke, pričom ju ponecháva mäkkú a upokojenú.
Návod na použitie:
Pridajte 1-5% glycerínu do kvetinovej vody alebo základného oleja, aby zmäkčil a hydratoval pokožku, vlasy alebo nechty. Pri príprave domácej kozmetiky nepoužívajte na pleťové výrobky viac ako 2% glycerínu.
Zloženie (INCI):
*Glycerin
CAS: 56-81-5, ES: 200-289-5, E422
Glycerín, čiže glycerol, systematickým názvom propán-1,2,3-triol, je hygroskopická bezfarebná až mierne nažltlá viskózna kvapalina bez zápachu, sladkej chuti.
Má široké uplatnenie pri tvorbe krémov a pást. Je vo vode veľmi dobre rozpustný.
Krémy: používa sa do krému k vytvoreniu masťového základu (najmä ako prísada v hydratačných krémoch a mydlách, ako zvlhčovadlo v zubných pastách, pri výrobe plastických hmôt hlavne ako zmäkčovadlo, liečiv, žuvačiek, pást, farbív a výbušnín)
Potravinárstvo: ako spojivo, má výrazne sladkohorkú chuť. Ako súčasť potravín má označenie E 422.
Lekárstvo: pri liečbe opuchu mozgu ako prísada infúzií, k znižovaniu vnútroočného tlaku, pri zápchach na zmäkčenie stolice vo forme glycerínových čípkov alebo ako súčasť klystírov.