logo template4

Tamanu panenský olej

Cena 6.29
Dostupnosť: skladom +1
hmotnosť:
50ml 0.000
250ml1 21.000
Kód produktu: M-1246
Výrobca: MAYAM
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Tamanu panenský olej MAYAM

 
Cenný olej s regeneračnými a bunkovými stimulačnými vlastnosťami, zvlášť vhodný na použitie pri revitalizácii prípravkov na starostlivosť o pleť a vlasy, na zlepšenie rôznych stavov pokožky a zmiernenie suchej šupinatej pokožky.
 
Výroba: lisovaná za studena
 
INCI: alophyllum inophyllum seed oil
 

Použitie, aplikácie Tamanu oleja

 
Obzvlášť vhodný na použitie v regeneratívnych prípravkoch na starostlivosť o pleť a vlasy, na zlepšenie rôznych stavov pokožky a zmiernenie suchej, svrbiacej a šupinatej pokožky, sú prípravky určené pre zrelú, suchú a citlivú pokožku.
Tamanový olej je pri izbovej teplote tekutý, ale pri nízkych teplotách sa môže tuhnúť alebo separovať.
Odporúčaná dávka: do 50%
 

Tamanu pôvod

Tamanufa rastie v tropickom pásme, najmä na Madagaskare (kde sa mu hovorí Foraha) a Polynézii (tam sa volá Tamanu). Dosahuje výšku 20 - 30 metrov, jeho tmavozelené listy sú jasné a kvety biele. Semená sa vtlačia do oleja, ktorý pôsobí protizápalovo a stimuluje mikrocirkuláciu. V dôsledku toho je vynikajúci na potlačenie a vyhladenie neestetických zmien pokožky, nerovností, kožných pruhov a vrások.

Tamanový olej je hustý extrakt, ktorý sa vyznačuje vynikajúcou schopnosťou zmierňovať mnohé kožné ochorenia, ako sú ekzémy, psoriáza, pásový opar. Dobrý obväz na rany, mierne anestetikum proti bolesti, urýchľuje hojenie, zosvetľuje staré jazvy. Nájdeme ho v mnohých prípravkoch, ktoré ho využívajú vo svoj upokojujúci a čistiaci účinok, používajú na ošetrenie chronických rán, prasklín, odrenín,

Spôsob výroby: lisovaním za studena zo semien

Vzhľad: olejovitá, stredne hustá zelená kvapalina s charakteristickou mierne korenistou arómou
Môže dôjsť k prirodzenému zhlukovaniu a usadzovaniu!

Vlastnosti Tamanu oleja

protiinfekčný, protizápalový
stimuluje krvný obeh
má čistiaci a dezinfekčný účinok
jazvy, pomáha regenerácii kožného tkaniva
jemné analgetikum, tlmí bolesti kĺbov, svalov a nervov

Aplikácie v kozmetike
na problémovú pokožku: ekzém, psoriáza, dermatitída, akné
jazvy, kožné prúžky, začervenanie
podráždená pokožka, odreniny
plesňová koža
poruchy obehu, kŕčové žily
„ťažké“, na unavené nohy
na reumatické bolesti
keďže je to silný olej, nepoužíva sa samotný, zvyčajne v množstve 20 - 50% ako zložka prípravkov
Pri teplotách pod 25 ° C olej tuhne, ale to nemá vplyv na jeho vlastnosti
do krémov a mastí zlepšujúcich štruktúru pokožky
krémy, séra, emulzie na nápravu abnormálneho začervenania,
prípravky na ekzém, psoriázu
na unavené nohy, kŕčové žily, gély
v olejoch používaných na masáž proti reumatickým bolestiam

Skladovanie: na chladnom mieste, chránené pred svetlom

Bezpečnostné údaje: nepoužívajte u detí do 3 rokov, neodporúča sa kombinovať s antikoagulačnou liečbou






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien