logo template4

Jojobový olej BIO za studena lisovaný

Oleje dodávame v tmavých PET fľašiach. Pokiaľ máte záujem, je možné zvoliť si možnosť dodania v tmavom skle s pipetou.

hmotnosť:
30 ml 3.990
30 ml sklo s pipetou 5.590
50 ml 6.990
50 ml sklo s pipetou 8.290
100 ml 9.900
100 ml sklo s pipetou 11.390
500 ml 39.000
1000 ml 76.900
5 lna objednávku 349.000
Kód produktu: vds 174
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 3.33
3.99
ks

Jojobový olej BIO za studena lisovaný

Má vysoký obsah vitamínu E. Chráni pokožku pred voľnými radikálmi a môžu ju používať aj ľudia s citlivou pokožkou. Ľahko sa vstrebáva, hydratuje a vyživuje pokožku. Môže sa používať ako čistiaci prostriedok, a to aj pre citlivé oblasti očí. Zabraňuje vzniku vrások a pomáha udržiavať pružnosť pokožky. Stimuluje regeneráciu buniek a má mierny regenerujúci účinok. Ideálne pre starostlivosť o vlasy (reguluje nadbytok mazu), dodáva vlasom prirodzený lesk.

Olej JOJOBA (Simmondsia Chinensis)

Jojoba je ker rodiny Simmondsiaceae, pôvodom zo Sonory a Mojave. Plantáže sa šíria v púštnych a polopúštnych oblastiach, ako sú: Arizona, Kalifornia, Mexiko, Argentína, Austrália, Izrael, Peru atď.

Jojoba má oválne zeleno-šedé listy s lepivou textúrou a žlto-zelený plod. Plody jojoby majú zelený oválny tvar, ktorý obsahuje kapsulu, ktorej semeno je hnedé, bohaté na olej s preháňajúcim účinkom.

Pri konzumácii vo veľkých množstvách môžu byť semená jojoby toxické, hoci sa rastlina považuje za jedlú.

Plody jojoby sa používajú hlavne na získavanie vosku alebo oleja, ktorý sa dá ľahko rafinovať a používať v kozmetike vďaka jeho zvlhčujúcim vlastnostiam alebo na spracovanie oleja za účelom získania bionafty alebo pohonných hmôt.

Jojobový olej je vlastne tekutý vosk, ktorý sa získava lisovaním semien za studena. Čistý jojobový olej má zlatožltú farbu so špecifickou orechovou vôňou, zatiaľ čo rafinovaný je priehľadný a bez zápachu. Jojobový olej má dlhú trvanlivosť, pretože neobsahuje triglyceridy, ktoré prispievajú k oxidácii a žluknutiu oleja.

Terapeutické vlastnosti: antibakteriálne, protiplesňové, protizápalové, antiseptické, antioxidačné, zvláčňujúce a zvlhčovacie.

Vonkajšie použitie:

 - bohatý na vintamín E, má antioxidačný účinok pri predchádzaní predčasnému starnutiu a vráskam;

 - zvlhčuje suchú a zrelú pokožku;

 - je to ľahký olej podobný kožnému mazu, ktorý sa vylučuje pokožkou, preto sa rýchlo vstrebáva do pokožky, reguluje vylučovanie kožného mazu, neucpáva póry a necháva pokožku dýchať.

 - užitočné pri starostlivosti o akné s antiseptickým účinkom;

 - zmierňuje zápaly a sčervenanie kože;

 - ako hypoalergénny olej nedráždi pokožku, takže ho možno použiť ako odličovač, a to aj v citlivej oblasti očí;

 - môže sa používať ako balzam na pery na ošetrenie suchých a popraskaných pier;

 - lokálnou masážou odstraňuje bolesti kĺbov;

 - má zvláčňujúci účinok na popraskané päty a stvrdnutú pokožku;

 - zabraňuje a zmierňuje plesňové infekcie, spolu s olejom z čajovníkov je doplnkom pri odstraňovaní plesní z nechtov;

 - spevňuje krehké nechty, zvlhčuje a zjemňuje kutikuly;

 - adjuvans na vymyznutie rôznych dermatologických chorôb, ako sú: ekzém, dermatitída, psoriáza, spálenie od slnka;

 - zabraňuje tvorbe lupín a spevňuje vlasový koreň a zabraňuje vypadávaniu vlasov;

 - Odporúča sa ako pre suché vlasy, tak pre hydratáciu a lesk, ako aj pre mastné vlasy, regulujúce vylučovanie mazu.

Veľmi stabilný - jojobový olej sa nestane žltnuteľným ani nestráca antioxidanty, ani po dlhom skladovaní. Dobre sa nanáša a dobre sa vstrebáva.
Zlatá farba tohto tekutého rastlinného vosku z neho robí veľmi atraktívny doplnok k výrobkom osobnej starostlivosti.
Ponúka vlastnosti vosku aj oleja, vďaka čomu je skvelým doplnkom mydiel, krémov a masážnych olejov.
Vysoko preniká a veľmi pripomína ľudský maz.
Má žiarivú a zlatú farbu a je veľmi obľúbený v rade nosných olejov vďaka svojej pokročilej molekulárnej stabilite. Je kvapalný pri izbovej teplote a vďaka svojmu jedinečnému profilu mastných kyselín neoxiduje ani nezačervená. Vlastnosti jojobového oleja sa podobajú vlastnostiam mazu, mastnej látky, ktorá sa vytvára v ľudskej pokožke, aby sa zabránilo jej vysychaniu. Ľahko sa vstrebáva a neodparuje sa ako zvlhčovače na báze vody, čo z neho robí vynikajúcu zložku v prípravkoch na starostlivosť o pleť a vlasy. Zo všetkých prírodných látok je tento voskový ester najpodobnejší oleju na ľudskú pokožku (mazu), takže aplikácia jojoby na pokožku môže „podviesť“ pokožku, aby si myslela, že produkuje dostatok oleja a následne vyrovnáva produkciu oleja.
 
Tento olej je vynikajúci na výživu jemnej pokožky okolo očí a môže sa používať ako odličovač. Vhodný pre všetky typy pleti.
použitie:
Naneste na tvár jemnými krúživými pohybmi.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien