logo template4

Vitamín B3 do kozmetiky / Niacinamide

vyberte veľkosť:
10 g 1.390
100 g 13.490
Kód produktu: gvds 1010
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
1.39
ks

Vitamín B3 do kozmetiky 10 g

Niacínamid, alias vitamín B3 alebo niacín, je látka rozpustná vo vode, ktorá má podľa mnohých klinických štúdií pozitívny vplyv na pokožku.

Vo vode rozpustná forma niacínu, nevyhnutného vitamínu skupiny B, známeho ako vitamín B3. Čistota 99-100%, pH 6-7,5 (5% vodný roztok). Biely prášok, prakticky bez zápachu. Ľahko rozpustný vo vode a etanole, rozpustný v glycerole.

Vlastnosti
1. Účinok proti starnutiu

Derivát vitamínu B3 je bohatý na antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred voľnými radikálmi, čo zase pôsobí proti predčasnému starnutiu pokožky. Stimuluje produkciu lipidov a schopnosť pokožky produkovať kolagén a elastín. Výsledkom je pevnejšia, hladšia a odolnejšia pokožka. Pri pravidelnom používaní sa vzhľad jemných liniek zmierni.

2. Posilňuje ochrannú funkciu pokožky a zvlhčuje

Štúdie preukázali, že látka má regeneračné účinky na poškodené kožné bariéry. Vitamín B3 podporuje telo tvorbou lipidov a ceramidov, ktoré sú nevyhnutné pre ochrannú funkciu pokožky. Neporušená kožná bariéra chráni pred stratou vlhkosti a poskytuje zvýšenú odolnosť proti vonkajším vplyvom. Preto sú výrobky obsahujúce niacínamid najvhodnejšie pre suché typy pleti.

3. Minimalizuje vzhľad veľkých pórov

Pri pravidelnom používaní sa póry sťahujú a minimalizuje sa ich vzhľad. Pokožka nielenže pôsobí rafinovanejšie a rovnomerne, ale aj na make-up primery a základy je menej pravdepodobné, že upchajú póry.

4. Vlastnosti upokojujúce pokožku

Derivát vitamínu B3 podporuje pokožku v jej regeneračnom procese a zaisťuje menej podráždenia pokožky.

5. Redukuje nečistoty pokožky a zmatňuje mastnotu

Niacínamid reguluje produkciu kožného mazu a môže prispievať k matifikácii T-zóny. Okrem toho má vitamín antibakteriálne vlastnosti a môže mať za následok rovnomerne vyzerajúcu pleť a menej nečistôt na pokožke.

6. Pôsobí proti zafarbeniu

O deriváte vitamínu B3 je známe, že inhibuje syntézu melanínu, ktorá zase bledne tmavé pigmentové škvrny a podporuje žiarivosť pokožky.

Upozornenie: Vysoká koncentrácia niacínamidu môže viesť k dočasnému začervenaniu, pretože na krátky čas rozširuje cievy. Ak ste začiatočníkom, odporúča sa používať výrobky s 1 - 5% koncentráciou niacínamidu, zatiaľ čo tí, ktorí majú skúsenosti s používaním látky alebo so zrelými typmi pleti, sa môžu rozhodnúť pre séra s koncentráciou až 10%.

Použitie: Pridajte do vodnej fázy formuly alebo priamo do hotového krému alebo krémového základu. Typická koncentrácia je 1 až 6%, pričom 5% predstavuje typickú a efektívnu koncentráciu. Len na vonkajšie použitie. Nepoužívajte na kyslé produkty, ideálne konečné pH produktu by malo byť 6. Nesmie sa kombinovať s kyselinou l-asorbovou. Môže hydrolyzovať a vytvárať kyselinu nikotínovú pri vyššom alebo nižšom pH, čo môže mať za následok podráždenie pokožky. Len na vonkajšie použitie.

rozpustný vo vode, nerozpustný v tukoch a olejoch
je stabilný za prítomnosti tepla a svetla
pridať do vodnej fázy alebo záverečnej fázy formulácií

Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien