logo template4

Kyselina citrónová monohydrát, E330

vyberte veľkosť:
100 g 1.590
500 g 6.900
1000 g 11.390
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: f 1990
Dostupnosť: na sklade
1.33 bez DPH
1.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kyselina citrónová monohydrát, E330

Kyselina citrónová je slabá organická kyselina bežne používaná v potravinárskom, kozmetickom a farmaceutickom priemysle. Materská báza kyseliny citrónovej, citrát, je súčasťou Krebsovho cyklu a prirodzene sa vyskytuje počas metabolizmu vo všetkých živých organizmoch. Nachádza sa prirodzene v citrusových plodoch, ako sú citróny a limety, a používa sa ako prírodný konzervant. Monohydrát kyseliny citrónovej má ako súčasť chemického vzorca jednu molekulu vody a existuje ako biely prášok. 

Citrát alebo kyselina citrónová sa často používajú na úpravu pH, na dochutenie jedál a nápojov kyslou príchuťou a na vytvorenie soľného derivátu minerálov a kovov pre liečivá, ako je to v prípade citrátu draselného, doplnku výživy. 

Zvyčajné komerčné použitie v kozmetike a farmaceutike zahŕňa jej úlohu látky upravujúcej pH a látky zahusťujúcej pokožku v géloch a krémoch. Medzi klinické účinky kyseliny citrónovej patrí schopnosť zlepšovať vzhľad fotostarnutej pokožky, zlepšovať pružnosť pokožky, zvyšovať pevnosť pokožky, ako aj exfoliátor pokožky, a teda pomáhať s tým, aby sa nové bunky dostali na povrch rýchlejšie, aby bola pokožka hladká. 

Kyselina citrónová sa tiež navrhuje na pomoc pri opravách bariérovej funkcie pokožky. Kyseline citrónovej sa darí udržiavať optimálnu hladinu kyslého pH v oblastiach pokožky, ktoré sú nevyhnutné pre normálnu funkciu bariéry pokožky.

AKO POUŽÍVAŤ KYSELINU CITRÓNOVÚ VO FORMULÁCH?

Kyselinu citrónovú je možné pridávať do krémov, pleťových vôd, séra, čistiacich prostriedkov, šampónov, kondicionérov, kúpeľových výrobkov a mnohých ďalších kozmetických prípravkov.

Úprava pH:

Roztok kyseliny citrónovej (50%) je možné vyrobiť navážením rovnakého množstva destilovanej vody a kyseliny citrónovej. Jemne pridajte kyselinu citrónovú do vody a dobre ju premiešajte. Tento roztok je možné uložiť do požadovanej nádoby a použiť podľa potreby; pred použitím sa uistite, že má zmes izbovú teplotu. Pridajte roztok po kvapkách, premiešajte a pozorne sledujte zmenu pH, kým nedosiahne požadovanú hladinu.

Postup výroby bômb do kúpeľa:

Stačí pridať kyselinu citrónovú v suchom stave spolu so zvyškom vašich suchých prísad a vytvoriť zmes a tvar bomby do kúpeľa pomocou požadovanej formy. Pomer použitej kyseliny citrónovej a sódy bikarbóny je zvyčajne 1: 2. 
POUŽITIE A APLIKÁCIE KYSELINY CITRICKEJ

Kyselina citrónová pomáha zvýšiť výkonnosť, stabilitu a konečnú skúsenosť s kozmetickými výrobkami. Je rozpustná vo vode, a preto ju možno pridať do akejkoľvek kozmetiky, ktorá obsahuje vodu; nemôže sa použiť v bezvodých výrobkoch, ako sú napríklad maslá na telo.

Kyselina citrónová monohydrát - potravinárska, E330, C3H4(OH).(COOH)3.H2O, CAS: 5949-29-1, ES: 201-069-1

Ideálny pomocník pre odstránenie vodného kameňa: večer aplikujete a ráno máte čisto - rovnaký účinok ako ocot, ale nezapácha! Do potravín ako okysľovadlo, konzervačná látka.

Odstránenie vodného kameňa:
Namiesto s vodným kameňom sa posype a nechá sa pôsobiť, potom sa miesto opláchne. Alebo sa použije roztok.

Leštidlo do umývačky, na okná a pod .:
Urobí sa 5% roztok (do nádoby sa nasype 50 g kyseliny citrónovej a doplní sa do 1 l vodou)

Konzervovanie potravín:
cca 5 g kyseliny citrónovej na 1 kg (dávkovanie podľa chuti). Pôsobí aj proti hnednutí ovocia.


Špecifikácie kvality, parametre, potravinársky atest:
Kyselina citrónová: 99,8-100,5%
Sírany: <30 ppm
Ťažké kovy: <1 ppm
Hliník: <0,2 ppm
Chloridy: <5 ppm
Obsah vody: 8,1-8,7%