logo template4

OVSENÝ RASTLINNÝ OLEJ

Cena 2.99
Dostupnosť: skladom +2
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 ml1 16.790
Kód produktu: a 1046
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

OVSENÝ RASTLINNÝ OLEJ

Tento olej, ktorý je mimoriadne bohatý na ceramidy a fytosteroly, je ideálny na zloženie hydratačných a anti-aging procedúr. Upokojujúci, ochranný a zvláčňujúci prostriedok má vynikajúcu znášanlivosť s pokožkou, čo z neho robí nevyhnutnú zložku pre jemnú a citlivú pokožku. Jeho jemný dotyk a sladká vôňa obilnín z neho robia skutočné potešenie pri príprave domácej kozmetiky.

Pestovaný ovos Avena sativa  je jednoročná rastlina z čeľade Poaceae. Pôvodom z Ázie sa jeho pestovanie rýchlo rozšírilo, najmä v severnej Európe, pretože je to nenáročná obilnina: ľahko sa uspokojí so zlými pôdami a odolá chladnému a vlhkému počasiu. Vzbudzuje rastúci záujem o svoju  mimoriadnu výživovú a stravovaciu hodnotu , ale už dávno bola zaradená medzi krmivá pre zvieratá, s výnimkou Škótska a severnej Európy, kde bola príliš zlá pôda a príliš chladné podnebie na to, aby mohla rásť pšenica. „Preto má Anglicko také dobré kone a Škótsko takých obdivuhodných mužov!“ », Odpovedali by Škóti na pohŕdanie Angličanmi vis-a-vis s touto obilninou, ktorú dávali koňom. 

Ovos používaný na výrobu tohto oleja sa pestuje vo Švédsku bez použitia pesticídov . Pred extrakciou oleja je potrebné zrná tepelne upraviť, aby sa deaktivovali lipázy, enzýmy, ktoré by inak olej degradovali. Ovsené zrná sa potom extrahujú rastlinným etanolom (získaným z fínskej borovice),  aby sa získal koncentrovaný lipidový extrakt, ktorý sa potom purifikuje, aby sa odstránili škroby a vosky. 

Tento konkrétny spôsob extrakcie umožňuje získať rastlinný olej, ktorý je  veľmi bohatý na steroly, tokotrienoly a tokoferoly (vitamín E), ale tiež na ceramidy a  fosfolipidy , polárne lipidy, ktoré sa v rastlinných olejoch získavaných tlakom nachádzajú iba nepatrne.

Tieto zložky, podobne ako prírodné kožné lipidy , poskytujú ovsenému oleju vynikajúcu znášanlivosť s pokožkou a optimálne zmäkčovacie a reštrukturalizačné vlastnosti . Pomáha regenerovať hydrolipidický film pokožky, čím udržuje dobrú hydratáciu pokožky . Mimoriadne jemný , ovsený olej sa tradične používa pri starostlivosti o citlivú a reaktívnu pokožku.  Je obsiahnutý vo vašich emulziách, mastných sérach alebo balzamoch, upokojuje, opravuje, vyživuje a chráni jemnú pokožku. Bohatý na antioxidanty, najmä na vitamín E, má tiež prostriedky na boj proti starnutiu pokožky  .

Ľahko sa vstrebáva pokožkou , cení sa tiež pre svoj hodvábny pocit a sladkú vôňu ovsených vločiek.

VLASTNOSTI

  • Výživný, regeneračný a reštrukturalizačný vďaka omega-6 esenciálnym mastným kyselinám, ktoré podporujú prirodzený proces opravy pokožky.
  • Bohatý na ceramidy a fosolipidy, blízky prírodným lipidom pokožky, má  vynikajúcu znášanlivosť s pokožkou
  • Posilnením hydrolipidického filmu pokožky chráni pokožku pred dehydratáciou
  • Veľmi zvláčňujúci, zjemňuje pokožku
  • Bojujte proti starnutiu pokožky  vďaka svojej bohatosti na antioxidačné zlúčeniny
  • Jemný a regeneračný tento olej je ideálny pre  starostlivosť o citlivú  a reaktívnu pokožku

INDIKÁCIE

  • Jemná, citlivá a reaktívna pokožka
  • Zrelá a devitalizovaná pokožka
  • Suchá a veľmi suchá pokožka
  • Koža náchylná na nepríjemné pocity
  • Po opaľovaní

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Pleťové a telové oleje a séra
  • Výživné krémy a mlieka na tvár a telo
  • Starostlivosť o starnúcu pleť a antioxidanty
  • Oleje a krémy pre jemnú pokožku

SYNERGIE

  • Pre upokojujúci účinok  : rastlinné oleje z malín, brusníc, cameliny, CO 2 extrakty z nechtíka a harmančeka, účinné látky Bisabolol a koncentrát fytosterolov (rozpustný v oleji, môžu byť obsiahnuté v oleji), ...
  • Pre opravný efekt :  Aktívne zložky na opravu pokožky  a koncentrovaný extrakt z dračej krvi (v emulzii iba preto, že sú nerozpustné v oleji) , extrakt CO 2 z kivi, ...
  • Pre účinok proti starnutiu : rastlinné oleje zo šípky, boráka, čerešne, brusnice, opuncie, aktívneho koenzýmu Q10 (rozpustného v oleji), éterické oleje zLinaloe, drevo Ho, geranium bourbon, kadidlo,. ..
  • Pre starostlivosť o atopickú pokožku  : rastlinné oleje z Cameliny, Chaulmoogry, koloidného ovseného prášku, ...
  • Na výrobu masti  : rastlinné oleje z olív, kamélie, bambuckého masla, ...

V PRAXI

Ovsený rastlinný olej sa používa ako prísada do vašich kozmetických vlasových prípravkov. 

VLASTNOSTI

  • Vyživuje suché vlasy
  • Vďaka obsahu ceramidu vlasy obaluje, disciplinuje a zjemňuje
  • Posilňuje a leskne vlasy
  • Chráni farbu farbených vlasov vďaka obsahu antioxidantov
  • Upokojuje pokožku hlavy náchylnú na nepríjemné pocity a vyživuje suchú, citlivú pokožku hlavy

INDIKÁCIE

  • Poškodené, suché, matné vlasy
  • Krehké a rozštiepené končeky
  • Farbené vlasy
  • Citlivá, podráždená, svrbiaca pokožka hlavy

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Výživný krémový šampón
  • Bezoplachové krémy na vlasy
  • Kondicionérové ​​krémy a masky na vlasy
  • Opravné séra na konce
  • Disciplinujúce a výživné balzamy
  • Oleje na starostlivosť o pokožku hlavy

SYNERGIE

  • Pre efekt opláštenia : rastlinné oleje z brokolice, Pracaxi, Abyssinia, ...
  • Na prípravu  vlasových kondicionérov alebo krémových  emulzií: emulgátory BTMS a kondicionér rastlín, ...
  • Na výživu a skrášlenie suchých alebo poškodených vlasov  : rastlinné oleje z kokosových orechov, ricínového oleja, avokáda, pracaxi, sapote, ...
  • Na posilnenie a skrášlenie vlasov  (vo vašich vlasových krémoch a kondicionéroch): aktívne kozmetické prísady Rastlinné ceramidy, Honeyquat, Keratin'protect, rastlinný silikón, hodvábne proteíny (tieto účinné látky sú rozpustné vo vode, nie v oleji) , sa používajú v emulziách), ...

V PRAXI

Ovsený rastlinný olej sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov. 

Spôsob získania: Extrakcia etanolom (alkohol rastlinného pôvodu), odparenie alkoholu a čistenie fyzikálnymi procesmi (odmasťovanie na odstránenie škrobu a mikrofiltrácia na získanie veľmi čistého extraktu).

Vzhľad : tekutý olejovitý roztok
Farba : jantárová
Zápach : charakteristický pre ovos, pripomínajúci ovsené vločky, príjemný
Dotyk : jemný a prenikavý, olej ľahko absorbovaný pokožkou

Hustota
0,92
 
Zmydelňovací index
185 - 200
 

Zameranie na kyselinu linolovú : kyselina linolová je polynenasýtená mastná kyselina patriaca do rodiny omega-6. Táto mastná kyselina nie je syntetizovaná v tele. Preto sa o nej hovorí, že je to „esenciálna“ mastná kyselina. Na kožnej úrovni vstupuje táto mastná kyselina do zloženia ceramidov. Podieľa sa na tvorbe epidermálnych lipidov a podieľa sa na tekutosti membrány. Kyselina linolová umožňuje obmedziť stratu vody z pokožky a zároveň má zvláčňujúce a výživné vlastnosti.

Zoom na kyselinu olejovú  : kyselina olejová pochádza z latinského „oleum“, čo znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Na rozdiel od omega-3 a omega-6 nie sú omega-9 klasifikované ako esenciálne mastné kyseliny, pretože ľudské telo si ich dokáže vyrobiť z iných mastných kyselín. Sú napriek tomu veľmi dôležité a podieľajú sa na správnom fungovaní kardiovaskulárneho systému. Kyselina olejová je najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživná pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.

Ostatné aktívne zložky : 

  • Tokoferoly a tokotrienoly (vitamín E)  :  silné prírodné antioxidanty, ktoré bojujú proti poškodeniu buniek voľnými radikálmi, UV lúčmi ...
  • Ceramidy  : tieto polárne lipidové zložky existujú prirodzene v pokožke a podieľajú sa na hydrolipidickom filme, ktorý chráni pred dehydratáciou pokožky. Ceramidy majú navyše inhibičné účinky na elastázu a kolagenázu, enzýmy, ktoré štiepia kolagén a elastín, a tým bojujú proti starnutiu dermálnych štruktúr a ochabnutiu pokožky.
  • Fosfolipid s : tieto polárne zložky lipidov tiež existujú prirodzene v koži a sú tiež súčasťou prirodzeného hydrolipidického filmu, udržiavajú bariérovú funkciu a hydratáciu pokožky.
  • Steroly : tieto prírodné neutrálne lipidy, ktoré sa tiež prirodzene nachádzajú v pokožke, pomáhajú udržiavať hydrolipidický film pokožky. Niektoré steroly, ako napríklad delta-5-avenasterol, majú tiež antioxidačné vlastnosti.
  • Avenaciny : vďaka procesu extrakcie etanolom sa tieto saponíny, ktoré sa prirodzene vyskytujú v ovse, čiastočne extrahujú v oleji. Môžu pomôcť pri tvorbe stabilných emulzií. Štúdie navyše preukázali, že avenacíny majú antimykotické účinky.
  • Avenantramidy : antioxidačné, protizápalové a anti-svrbivé fenolové zlúčeniny. Uznávané účinné látky z ovseného prášku, ich upokojujúci účinok na svrbenie je dokázaný. Tieto hydrofilné zlúčeniny nie sú zvyčajne rozpustné v oleji, ale špecifický proces extrakcie použitý pre tento olej umožňuje niektoré extrakcie extrahovať.
  • Estery kyseliny ferulovej a kávovej : Tieto fenolové deriváty majú silné antioxidačné vlastnosti.
 
Podmienky skladovania
Citlivý rastlinný olej. Skladujte na chladnom mieste, mimo dosahu tepla a svetla.
 
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien