logo template4

Agar Agar, rastlinná želatína, prášok, Pimenta, 100 g

Výrobca: pimenta
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: zdr 63939698
Dostupnosť: na sklade
8.25 bez DPH
9.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Agar Agar, rastlinná želatína, prášok, Pimenta, 100 g

Agar Agar prášok je silné želírujúce činidlo získané z červených morských rias, ktoré žijú v Tichom oceáne. Ich botanický názov je Geleidium purpurascens.

Agar agar je bez chuti, vône a farby a možno ho použiť na sladké i slané jedlá bez toho, aby sa zmenila ich chuť.

Na rozdiel od tradičnej želatíny má agar rastlinný pôvod a je vhodný pre diéty s vylúčením živočíšnych zložiek.

V porovnaní so želatínou má agar silnejšie želírujúce vlastnosti a je vhodnejší na použitie pri varení, pretože sa nemusí chladiť, aby géloval a oveľa rýchlejšie vytvrdol.

Agar géluje pri teplote do 40C a topí sa nad 60C.

Agar obsahuje 80 percent vlákniny a vytvára pocit sýtosti, vďaka čomu je vhodný pri redukčných diétach.

Ingrediencie:

Agar Agar prášok (gélotvorná látka E-406).

Neobsahuje technologické prísady a škodlivé látky!

Navrhované použitie:

Na 1 liter tekutiny použite 5 g agaru. Nechajte variť 5 minút, potom ochlaďte. Bod gélovatenia je 38-40 °C.

Jedno balenie Agar Agar 100 g vystačí na želatírovanie 20 litrov tekutiny.

Recept na agarové želé:
1. Do malého hrnca nalejte 500 ml tekutiny a 4 g agar agaru a dajte na oheň pri strednej teplote.
2. Zmes varte za stáleho miešania niekoľko minút, kým sa agar úplne nerozpustí.
3. Pridajte zvyšné ingrediencie – ovocie, zeleninu, sladidlá, koreniny, podľa toho, aké jedlo pripravujete.
4. Odstavte z ohňa a nalejte do servírovacej misky alebo do formičiek, aby ste ich otočili, keď miska zgéluje.
5. Keď zmes vychladne, želé by malo byť hotové.
6. Proces sa dá urýchliť, ak ho necháte v chladničke, ale agar stuhne pri izbovej teplote.

Balenie: 100 g