Hovädzia želatína, na zdravé kĺby

vyberte veľkosť:
200 g 15.900
400 g 26.900
Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 29882785
Dostupnosť: na sklade
13.25 bez DPH
15.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Hovädzia želatína, na zdravé kĺby, Zdravnitza, 200g /400 g

- 100% želatína živočíšneho pôvodu (hovädzia)
- Posilňuje zdravie kĺbov
- Pomáha práci srdca
- Stupeň gélovatenia: 100

Želatína je jednoduchý proteín, ktorý sa dá získať hydrolýzou kolagénu z kostí alebo chrupavky zvierat, varený vo vode. Je ľahko rozpustný vo vode, výsledné roztoky majú tendenciu stláčať sa do želé. Rýchlosť rozpúšťania je úmerná teplote vody. Optimálna teplota na rozpustenie želatíny je od 42 do 60 ° C. Nie je žiaduce, aby sa rozpúšťanie uskutočňovalo pri teplote vyššej ako 60 ° C - potom stratí svoje vlastnosti.

Zloženie v želatíne:

Aj keď je želatína v suchej hmotnosti 98 - 99% bielkovín, má nižšiu nutričnú hodnotu ako mnoho iných zdrojov bielkovín. Želatína má obzvlášť vysoký obsah esenciálnych aminokyselín glycínu a prolínu (tj. Tých, ktoré si ľudské telo dokáže samo vyrobiť), zatiaľ čo esenciálne aminokyseliny mu chýbajú (tj. Také, ktoré si ľudské telo nedokáže samo vyrobiť). Neobsahuje tryptofán, má nižší obsah izoleucínu, treonínu a metionínu.

Aminokyselinové zloženie želatíny:

- Glycín 21%
- prolín 12%
- hydroxyprolín 12%,
- kyselina glutámová 10%
- alanín 9%,
- arginín 8%
- kyselina asparágová 6%,
- Lyzín 4%
- serín 4%
- leucín 3%,
- rôzne 2%
- fenylalanín 2%
- treonín 2%
- izoleucín 1%
- Hydroxylyzín 1%
- metionín a histidín <1%
- tyrozín <0,5%.

Hodnoty sa pohybujú, najmä tie s menším obsahom, v závislosti od zdroja suroviny a technológie výroby.

Želatína pre zdravé kosti a kĺby:

Želatína posilňuje bunky a vnútorné vlákna. Obsahuje dve aminokyseliny - prolín a hydroxyprolín. Oba majú pozitívny vplyv na spojivové tkanivo. Želatína je tiež schopná stimulovať rast spojivového tkaniva a úžasne obnovených poškodených kĺbov. Želatína pomáha znižovať a eliminovať bolesti chrbta a stuhnutosť krku. Je obzvlášť užitočnná pre ľudí, ktorí trávia dlhé hodiny za počítačom.

Želatína sa používa ako silný nástroj pri koxartróze. V takom prípade sa odporúča súčasný príjem vápnika.

Želatína priaznivo pôsobí pri nasledujúcich chorobách: artritída, osteoartritída, vaskulitída, gonartróza, artróza, osteoporóza, reumatoidná artritída, skolióza, zlomeniny kostí a podvrtnutie kĺbov, vykĺbenie bedrového kĺbu a iné.

Užitočné vlastnosti želatíny:

- Posilňuje kĺby;
- Zvyšuje pružnosť a posilňuje šľachy a väzy.
- Podporuje srdce;
- Zlepšuje metabolizmus;
- Zlepšuje duševné schopnosti;
- Stimuluje rast vlasov a nechtov;
- Redukuje vrásky a bráni vzniku nových.

Zloženie:

100% hovädzia želatína (E441).

Navrhované použitie:

Použitie pri varení:
Zmiešajte jednu polievkovú lyžicu (10 g) s 50 ml vlažnej vody a nechajte napučať, rozpustite vodný kúpeľ (42 ° C - 60 ° C). Pridajte do 450 ml tekutého mäkkého želé, do 300 ml tuhého želé. Odložíme na 3 hodiny do chladničky.

Pre zdravé kĺby:
2 lyžičky želatíny zmiešané s 1/2 šálky studenej vody. Dôkladne premiešajte a nechajte zmes lúhovať najmenej 5 hodín. Pre vaše pohodlie zmes premiešajte večer a jedzte ráno. Napučaná želatína sa konzumuje priamo kvôli ľahšiemu príjmu, môžete pridať ďalšiu 1/2 šálky teplej vody. Pri závažnejších formách chorôb kĺbov a kostí môžete začať užívať dvakrát denne. Odporúčaný príjem je tri mesiace, po ktorom nasleduje minimálne 1 mesiac pauzy.

Všeobecné posilňovanie a kozmetika:
1 lyžička želatíny zmiešaná s 1/2 šálky studenej vody. Dôkladne premiešajte a nechajte zmes lúhovať najmenej 5 hodín. Napučaná želatína sa konzumuje priamo kvôli ľahšiemu príjmu, môžete pridať ďalšiu 1/2 šálky teplej vody. Vyberte si 1 až 3 krát týždenne po dobu 1 - 2 mesiacov.

Balenie: 400 g

Update cookies preferences