Recept na nočný krém pre normálnu pleť
Recept na nočný krém pre normálnu pleť
Existuje veľa nočných krémov, ale nie toľko krémov vyrobených z čistých a prírodných surovín.
V tomto zmysle vám dávame príležitosť vyrobiť si vlastný nočný krém určený pre normálnu pleť. Iba tak zaistíte, aby výsledný produkt neobsahoval silikóny, parabény, parfumy a farbivá. Vlastnosti prírodného krému navyše nie sú porovnateľné s produktmi predávanými v supermarketoch a sú rovnaké alebo dokonca lepšie ako akýkoľvek iný bylinný produkt. V konkrétnom prípade tohto krému:
Olivové maslo má silný zvlhčujúci účinok.
Výťažok z uhorky upokojuje a zmierňuje opuchy očí a tmavé kruhy.
Šťava z aloe vera je okrem toho, že je veľmi hydratačná, antioxidačným a antivírusovým dezinfekčným prostriedkom.
Esenciálny olej Palmarosa pomáha regenerácii tkanív.
Olej Sacha inchi okrem toho, že sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastný pocit, aktivuje a regeneruje bunky.
Znie to dobre, že? Prezrite si kompletný zoznam prísad a vyskúšajte to!
Suroviny na 100 ml (približne)
FÁZA 1
8 g jojobového oleja
8 g Protelan ENS
11 gr olivového masla
FÁZA 2
8 g BIO panenského oleja sacha inchi
FÁZA 3
60 gr šťavy z aloe vera
0,7 g alginátu
FÁZA 4
5 gr Výťažok z uhorky
1 g prírodného konzervačného prostriedku Rokonsal
1 kvapka vitamínu E - tokoferol
10 kvapiek éterického oleja Palmarosa
Vypracovanie
Pred začiatkom vyčistite a vydezinfikujte alkoholom nádoby a riad, ktorý budete používať. Potom ich nechajte vysušiť.
Keď je všetko pripravené, roztopte 1. fázu vo vodnom kúpeli.
Keď sú všetky zložky úplne rozpustené, vyberte pohár z vodného kúpeľa a zapracujte fázu 2.
Pridajte alginát do šťavy z aloe vera a krátko prešľahajte, aby sa alginát rozpustil.
Keď je to pripravené, nalejte fázu 3 (nezahrievanú) do fáz 1 + 2 a šľahajte mini mixérom 2-4 minúty. Radíme vám, aby ste to nezahrievali, pretože vosk Protelan ENS umožňuje pridávať vodnú fázu do olejovej fázy za studena a bez varu).
Pokračujte v miešaní pomocou metličky, kým zmes nemá izbovú teplotu. V takom prípade by ste mali už mali začleniť fázu 4.
Znova premiešajte, aby bolo všetko perfektne zmiešané.
Regulujte pH pomocou kyseliny mliečnej a máte hotovo!