Recept na 100% prírodný a domáci základ make-upu
Recept na 100% prírodný a domáci základ make-upu
Staráte sa o životné prostredie a zároveň milujete svet krásy a líčenia? Obe strany nemusia byť v rozpore! Áno, veľa kozmetických produktov, ktoré sa predávajú v obchodoch, obsahuje škodlivé chemické zložky a boli predtým testované na zvieratách, ale to neznamená, že sa kvôli tomu musíte vzdať make-upu.
Existujú prírodné metódy, ktoré vám umožnia vychutnať si make-up bez toho, aby ste poškodili životné prostredie alebo zvieratá! V našom obchode s prírodnou domácou kozmetikou máme nekonečné množstvo produktov a receptov, ktoré vám umožnia vytvoriť si vlastný 100% prírodný make-up. Príkladom je tento recept.
Ingrediencie na 50 ml
FÁZA 1
0,5 g bieleho ílu
4 g oxidu titaničitého
0,6 g hnedého pigmentu
0,4 g žltého pigmentu
2. FÁZA
4 g oleja z brokolicových semienok
4 g frakcionovaného kokosového oleja
2 g emulgátora montanov L
2,5 g kokosového oleja
3. FÁZA
35 g vody vopred prevarenej a ochladenej na 70 °C
0,4 g alginátu
FÁZA 4
0,7 g tocoferyl acetate vitamínu E
1 kvapka vitamín E tokoferol
2 g pantenolu
1 g silica / kyselina kremičitá
0,5 g Rokonsalu
POZNÁMKA: Je dôležité poznamenať, že v závislosti od tónu vašej pleti budete musieť zvýšiť alebo znížiť množstvo žltých a hnedých pigmentov. Tie, ktoré sú uvedené v zozname zložiek, sú ideálne pre pokožku mierne opálenú slnkom (pokožku, ktorá nie je príliš hnedá, nie príliš biela).
Postup:
Každý materiál a náradie, ktoré budete používať, dezinfikujte alkoholom.
Keď je všetko pripravené, musíte rozdrviť Fázu 1 v mažiari a roztopiť všetky ingrediencie Fázy 2 vo vodnom kúpeli. Po dokončení topenia pridajte ingrediencie Fázy 1 do Fázy 2.
Prevarte vodu a nechajte ju vychladnúť na 70 stupňov. Po dosiahnutí teploty pridajte alginát a trochu (iba trochu) prešľahajte mixérom.
Pred naliatím fázy 3 na zmes skontrolujte pomocou teplomera, že fázy 1 a 2 (už zmiešané) a fáza 3 majú približne rovnakú teplotu (60-70ºC). Miešajte s mixérom dve až štyri minúty.
Odstavte mixér a pokračujte v miešaní metličkou, kým nevychladne na 30ºC.
Nakoniec do zmesi pridáme Fázu 4 a opäť prešľaháme.
Teraz sa stačí zabaliť do bezvzduchovej nádoby!