Horčica medová s kurkumou, Natural Technologies, 160 g
Horčica medová s kurkumou, Natural Technologies, 160 g
Horčica je druh korenia, ktorý sa používa hlavne pri príprave sendvičov a šalátov. Hlavnými zložkami horčice sú semená horčice. Farba horčice je od žltej po hnedú.
Výroba horčice je známa už od staroveku, 3000 rokov pred naším letopočtom. sa používala v indickej kuchyni, no v starovekom Ríme a starovekom Grécku nebola veľmi obľúbená. Prvý recept pochádza z roku 42 pred Kristom. V deviatom storočí sa výroba horčice stala jedným z hlavných príjmov francúzskych kláštorov.
Medová horčica
8% čistého medu upokojuje korenistosť a horkosť charakteristickú pre horčicu. Med prirodzene vyrovnáva, dopĺňa a obohacuje jej chuť a vôňu.
Ingrediencie:
Voda, ocot, horčičné semienka, med, soľ, cukor, kurkuma, korenie.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 694 kJ / 165 kcal
Tuk: 6,52 g
z toho nasýtené: 0,36 g
Sacharidy: 21,82 g
z toho cukry: 17,98 g
Bielkoviny: 4,79 g
Soľ: 3 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie.
Medová horčica je vhodná do dip omáčky ku kuraciemu mäsu a iných špecialít. Na prípravu sladších dresingov a do jedál, ktoré si „vyžadujú“ ľahšiu horčicovú príchuť, ako je grilované mäso a zelenina, klobásy alebo hamburgery.
Balenie: 160 g v sklenenej nádobe
Krajina pôvodu: Bulharsko