Horčica, prémiová, hrubozrnná, Natural Technologies, 160 g
Horčica, prémiová, hrubozrnná, Natural Technologies, 160 g
Horčica je druh korenia, ktorý sa používa hlavne pri príprave sendvičov a šalátov. Hlavnými zložkami horčice sú semená horčice. Farba horčice je od žltej po hnedú.
Výroba horčice je známa už od staroveku, 3000 rokov pred naším letopočtom. sa používala v indickej kuchyni, no v starovekom Ríme a starovekom Grécku nebola veľmi obľúbená. Prvý recept pochádza z roku 42 pred Kristom. V deviatom storočí sa výroba horčice stala jedným z hlavných príjmov francúzskych kláštorov.
Horčica hrubozrnná
Táto horčica je charakteristická svojou textúrou a ponúka jemnú vôňu, jemnú a zároveň bohatú kyslo-korenistú chuť získanú zmiešaním dvoch druhov horčice.
Ingrediencie:
Voda, horčičné semienka, ocot, soľ, cukor, korenie.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 667 kJ / 160 kcal
Tuk: 10,15 g
z toho nasýtené: 0,56 g
Sacharidy: 9,87 g
z toho cukry: 3,9 g
Bielkoviny: 7,3 g
Soľ: 3 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie.
Hrubozrnná horčica sa výborne hodí do všetkých druhov údenín, studených mäsových jedál a sendvičov. Hodí sa na dresingy, dodáva inak hladkej omáčke trochu textúry.
Balenie: 160 g v sklenenej nádobe
Krajina pôvodu: Bulharsko