Horčica - Chilli, Natural Technologies, 160 g
Horčica - Chilli, Natural Technologies, 160 g
Horčica je druh korenia, ktorý sa používa hlavne pri príprave sendvičov a šalátov. Hlavnými zložkami horčice sú semená horčice. Pri výrobe semienok rozdrvte na prášok a pridajte ocot, soľ, vodu a olej. Farba horčice je od žltej po hnedú.
Výroba horčice je známa už od staroveku, 3000 rokov pred naším letopočtom sa používala v indickej kuchyni, no v starovekom Ríme a starovekom Grécku nebola veľmi obľúbená. Prvý recept pochádza z roku 42 pred Kristom. V deviatom storočí sa výroba horčice stala jedným z hlavných príjmov francúzskych kláštorov.
Chilli horčica
Naša Chilli horčica, ktorá zvyšuje prirodzenú korenitosť horčičných semien, zdôrazňuje charakteristickú pálivú horkosť vďaka svojej bohatšej chuti.
Ingrediencie:
Voda, ocot, horčičné semienka, soľ, cukor, červená paprika, feferónky, 1% čili, kurkuma, korenie.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 85 kJ / 355 kcal
Tuk: 5,07 g
z toho nasýtené: 0,28 g
Sacharidy: 5,93 g
z toho cukry: 2,95 g
Bielkoviny: 3,95 g
Soľ: 3 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie.
Táto lahodná horčica je predurčená k tomu, aby vynikla proti výrazne ochuteným jedlám ako sú pastrami, salámy a jedlá z pečeného mäsa. Ideálne pre všetky druhy mäsových sendvičov, ako aj pre mäsovú marinádu.
Balenie: 160 g v sklenenej nádobe