Horčica s mandľovou pastou, Natural Technologies, 160 g
Horčica s mandľovou pastou, Natural Technologies, 160 g
Horčica je druh korenia, ktorý sa používa hlavne pri príprave sendvičov a šalátov. Hlavnými zložkami horčice sú semená horčice. Pri výrobe semienok rozdrvte na prášok a pridajte ocot, soľ, vodu a olej. Farba horčice je od žltej po hnedú.
Výroba horčice je známa už od staroveku, 3000 rokov pred naším letopočtom sa používala v indickej kuchyni, no v starovekom Ríme a starovekom Grécku nebola veľmi obľúbená. Prvý recept pochádza z roku 42 pred Kristom. V deviatom storočí sa výroba horčice stala jedným z hlavných príjmov francúzskych kláštorov.
Horčica s mandľovou pastou
Široká škála horčice Natural Technologies bola korunovaná mandľovou príchuťou – absolútnym majstrom v kuchyni. Mandľová pasta nielen zvýrazňuje chuť horčičných semienok, ale dodáva novú vôňu s charakteristickým odtieňom, ktorý sa hodí do ktorejkoľvek časti denného menu.
Ingrediencie:
Voda, ocot, horčičné semienka, med, mandľová pasta, soľ, cukor, koriander, kurkuma, korenie.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 956 kJ / 228,2 kcal
Tuk: 14,2 g
z toho nasýtené: 1,0 g
Sacharidy: 18,3 g
z toho cukry: 12,4 g
Bielkoviny: 6,8 g
Soľ: 2,4 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie.
Horčica z mandľovej pasty je skvelou voľbou do šalátov, červeného mäsa a niektorých klasických krémových dezertov, domácich sušienok. Je samozrejmé, že si ju môžete vychutnať aj priamo z téglika.
Balenie: 160 g v sklenenej nádobe