Powered by Smartsupp

Recept na krém z pupalkového a avokádového oleja

Recept na krém z pupalkového a avokádového oleja

Pôsobí proti namáhanej pokožke, najmä v dôsledku vplyvov prostredia. Zmierňuje svrbenie, ako aj suché a popraskané miesta. Viditeľne uvoľňuje pokožku a stimuluje regeneráciu buniek. Poskytuje hladkú a jemnú pokožku.

Množstvo receptu: 50 ml

Tuková fáza
12 g Avokádový olej, rafinovaný
4 g Pupalkový olej
4 g Emulsan II
Vodná fáza
25 ml alebo 25 g destilovaná voda
Prísady a účinné látky
1 g alebo 18 kvapiek D-panthenol
2,50 g alebo 2 odmerky močovina
1,50 g alebo 22 kvapiek Glycerín 85%, rastlinný
2 hroty noža čistý vitamín B12
Konzervácia
5 kvapiek Geogard 221 má trvanlivosť 6 mesiacov / 10 kvapiek Geogard 221 má trvanlivosť 12 mesiacov
úprava pH
1 kvapka kyselina citrónová

Príprava
1. Odmerajte suroviny na tukovú fázu a dajte ich dohromady do ohňovzdornej kadičky.
2. Destilovanú / prevarenú vodu odmerajte v inej žiaruvzdornej kadičke. Oddeľte 1 ml a rozpustite v nej vitamín B12.
3. Odoberte ďalších 5 ml destilovanej / prevarenej vody a rozpustite v nej močovinu.
4. Kádičky s tukovou fázou a zvyšnou destilovanou / prevarenou vodou vložte do plytkého hrnca vo vodnom kúpeli a zohrejte na 65-70 ° C. Suroviny tukovej fázy opatrne miešajte, kým sa všetko neroztopí.
5. Keď obe fázy dosiahnu teplotu 65-70 ° C, vyberte panvicu zo zdroja tepla.
6. Vyberte obidve kadičky z vodného kúpeľa a za miešania s minimixérom pomaly nalejte vodnú fázu do tukovej fázy. Po 2 - 3 minútach odložte mixér a miešajte sklenenou tyčinkou alebo špachtľou, kým výsledná emulzia nedosiahne teplotu 30 ° C.
7. Buďte trpezliví a nezastavujte proces miešania príliš skoro!
8. Teraz vmiešajte jeden po druhom aditíva a účinné látky, ako aj rozpustenú močovinu a B12. Krém získava z B12 nádhernú ružovú farbu.
9. Potom krém stále miešajte, kým sa všetko úplne nezmieša.
10. Potom skontrolujte pH. Malo by to byť medzi 5 alebo 5,5. V prípade potreby upravte pH kyselinou citrónovou. Často stačí jedna kvapka na 50 ml.
11. Nakoniec krém konzervujte a nalejte do pripravenej nádoby očistenej alkoholom. Na nádobu umiestnite štítok s názvom produktu a dátumom výroby a dátumom spotreby.
Krému trvá asi 24 hodín, kým sa dosiahne požadovaná pevnosť.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom

Update cookies preferences