Powered by Smartsupp

Emulsan II HT MB / Seskvistearát metylglukózy

vyberte veľkosť:
50 g 4.900
100 g 9.490
500g 45.900
1000 gna objednávku 83.900
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: vds 131
Dostupnosť: na sklade
4.08 bez DPH
4.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Emulsan II HT MB Seskvistearát metylglukózy

INCI: Methyl glucose sesquistearate

Metylglukóza seskvistearát je neiónový emulgátor O / V na báze rastlín, bez PEG. Je ideálny pre stabilné formulácie so všetkými druhmi olejov a tukov, ako aj s aktívnymi zložkami a soľami. Obzvlášť vhodné pre krémy (20 - 40%) a pleťové vody (15 - 25%) s fázami s vysokým obsahom tuku. Konzistenciu je možné ďalej ovplyvniť pridaním gélotvorných látok a koemulgátorov.

Spracovanie:
Metóda jedného hrnca: topí sa v tukovej fáze; Vodnú a tukovú fázu zahrejte na približne 70 až 80 ° C, horúcu vodnú fázu pridajte do horúcej tukovej fázy bez miešania a potom miešajte pri vysokej rýchlosti.
Ochlaďte za jemného miešania.

Vzhľad: žltkasté pastilky
Pôvod: rastlinný
rozsah pH: 4 - 8
Koncentrácie použitia: krém 4,0 - 6,0%
Lotion 2,0 - 3,0%
Vhodný pre prírodnú kozmetiku

Emulsan HT je Seskvistearát metylglukózy, kozmeticky používaný neiónový O / V emulgátor rastlinného pôvodu bez PEG, založený na zmesi mono- a diesterov metylglukozidu a kyseliny stearovej.

Účinok a kozmetické použitie
Emulsan je vhodný na výrobu O / V krémov a krémov s tukovou fázou 20–40% (krémy) a 15–25% (pleťové vody). Vynikajúco sa osvedčil vo formuláciách s rastlinnými extraktmi, elektrolytmi, UV filtrami, proteínovými derivátmi a inými aktívnymi zložkami, kde by iné emulgátory boli rýchlo nestabilné: Tolerancia hodnoty pH v emulziách je medzi 3,5 a 8,5%. Preferuje pleťové vody s hodnotami pH nad 5,5. Z tohto dôvodu sa Emulsan často používa v kombinácii s emulgátormi citlivými na pH, ako je glycerínstearát SE.

Pri vysokej rýchlosti spracovania je Emulsan miernym emulgátorom s „vlhkým“ účinkom na pokožku, ktorý si stále drží svoju pozíciu medzi klasickými emulgátormi. Samotný neposkytuje výraznú konzistenciu. Ak to chcete, potrebujete koemulgačné mastné alkoholy, ktoré zahusťujú vodnú fázu. V porovnaní s glycerínstearátom SE má Emulsan výrazne nižšiu viskozitu. Zistili sme, že je optimálne používaný ako emulgátor na pleťové vody a skôr ľahké krémy, aj keď s ľahkosťou zvláda vyššie tukové fázy.

Spracovanie emulgátora
Počas výroby by teplota fáz mala byť 65 ° C, pre pleťové vody s vyšším obsahom vody asi 80 ° C. Výrobca odporúča roztaviť emulgátor v tukovej fáze a za stáleho miešania pridať do vodnej fázy. Prípadne môžete pridať obe fázy metódou jedného hrnca a až potom začať miešať, aby ste zabránili tvorbe nestabilnej emulzie V / O.

Emulsan veľmi profituje z vysokorýchlostnej emulgácie pomocou lopatkového mixéra a ručného mixéra, pretože sa dá dávkovať na nízkej úrovni a vytvárajú sa jemne rozptýlené emulzie s príjemným nevoskovým pocitom. V závislosti od spôsobu výroby môžu byť emulzie s Emulsanom spočiatku trochu riedke; po niekoľkých hodinách však zhustnú.

Ľahšie emulzie môžete získať výberom olejov s vysokou roztierateľnosťou a nízkou viskozitou: kokosový alebo babassový olej, alternatívne skvalán alebo takzvaný esterový olej.

dávkovanie
Použite koncentráciu pre pleťové vody a ľahké tekutiny: približne 2–3% v kombinácii s malým prídavkom faktorov konzistencie, ako je cetylalkohol, cetylpalmitát, glycerolmonostearát alebo cetearylalkohol. 0,1 až 0,2% gélotvorných látok zvyšuje teplotnú stabilitu.
Koncentrácia použitia pre krémy: 2–4% Emulsan, doplnené 2–7% látkami zvyšujúcimi konzistenciu (ako je uvedené vyššie). Aj tu výrobca odporúča ako stabilizačnú zložku a zložku zvyšujúcu viskozitu hydrokoloid (prostriedok na tvorbu gélu).

Upozornenie: Tento produkt je dostupný iba v kvalite MB (Mass Balance). Výrobca Evonik tak zabezpečuje úplnú sledovateľnosť použitých surovín. Zabezpečuje tiež, že ak sa používa palmový olej, pochádza z trvalo udržateľného pestovania a že sa dodržiavajú ďalšie environmentálne a sociálne normy (prevencia zaberania pôdy, ochrana prirodzených biotopov).

Update cookies preferences