Kyselina stearová, stearic acid na výrobu kozmetiky
Kyselina stearová, stearic acid na výrobu kozmetiky MAYAM
Kyselina stearová sa prirodzene vyskytuje v rastlinných maslách, ako sú bambucké bôby alebo kakao. Používa sa na zahusťovanie a stabilizáciu formulácií. Používa sa v rôznych výrobkoch, ako sú krémy, balzamy, masti, tyčinky, mydlá a sviečky.
Organoleptické vlastnosti: sivobiele, voskovité guľôčky alebo vločky.
INCI: stearic acid
vlastnosti:
1. prostriedok pre stabilitu.
2. zvyšuje viskozitu kozmetiky.
3. zvláčňujúci, ochranný.
4. výživný, filmogénny.
5. dodáva olejom viskóznosť a lubrikáciu.
Aplikácie a použitie Kyseliny steárovej
A. môžete ju využiť na výrobu obohacujúcich krémov alebo maslových krémov aj na suchú/zrelú pokožku.
B. výroba mastí, všestranných balzamov, deodorantov.
C. vylepšuje textúru, zahusťovadlo.
D. vonné sviečky a masážne sviečky.
E. ako zložka na stabilizáciu emulzií.
F. smerné dávkovanie: 2 - 7% v emulziách a krémoch, 5 - 30% v krémoch, balzamoch, masťoch, deodorantoch a telových maslách, 5 až 15% v mydlách, až 20% v sviečkach
G. v emulziách pridajte do tukovej fázy.
H. je rozpustný v teplých olejoch, topí sa pribl. pri 60 ° C.
Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom.
Upozornenia: Nepožívajte, uchovávajte mimo dosahu detí; kozmetické použitie.