logo template4

Kyselina stearová, stearic acid na výrobu kozmetiky

Výrobca: MAYAM
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: M-1418
Dostupnosť: na sklade
2.99 bez DPH
3.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kyselina stearová, stearic acid na výrobu kozmetiky 100 g

Kyselina stearová sa prirodzene vyskytuje v rastlinných maslách, ako sú bambucké bôby alebo kakao. Používa sa na zahusťovanie a stabilizáciu formulácií. Používa sa v rôznych výrobkoch, ako sú krémy, balzamy, masti, tyčinky, mydlá a sviečky

V prírodnej kozmetike je rastlinná kyselina stearová jednou z najpoužívanejších zložiek pri príprave krémov, pleťových mliek a iných produktov osobnej starostlivosti. Je to nasýtená mastná kyselina, ktorá sa prirodzene nachádza v mnohých rastlinných olejoch a tukoch, ako je bambucké maslo, kokosový olej a palmový olej.
Rastlinná kyselina stearová je veľmi všestranná a používa sa ako emulgátor, zahusťovadlo a stabilizátor v prírodnej kozmetike. Používa sa tiež na zlepšenie textúry produktov a napomáha rovnomernému miešaniu ingrediencií.

Rastlinná kyselina stearová je vďaka svojim zmäkčujúcim a hydratačným vlastnostiam veľmi prospešnou zložkou pre pokožku a vlasy. Pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a hladkú a môže znížiť transepidermálnu stratu vody. Okrem toho sa ukázalo, že rastlinná kyselina stearová zlepšuje kožnú bariéru a znižuje podráždenie.

Ďalšou výhodou rastlinnej kyseliny stearovej je, že ide o netoxickú a ekologicky nezávadnú zložku. Na rozdiel od mnohých iných emulgátorov a stabilizátorov používaných v bežnej kozmetike je naša kyselina stearová rastlinného pôvodu a je biologicky odbúrateľná. Vyznačuje sa lineárnou chemickou štruktúrou a vysokým bodom topenia. Je to biela pevná látka pri izbovej teplote a má voskovú štruktúru.

Vyrába sa z rastlinných tukov, ktoré obsahujú kyselinu stearovú, ako je kokosový olej a palmový olej z palmového oleja. Výrobný proces zahŕňa hydrolýzu rastlinných tukov pomocou kyslého katalyzátora, ktorý produkuje zmes voľných mastných kyselín a glycerolu. Následne sa uskutoční frakčná destilácia na oddelenie kyseliny stearovej od iných mastných kyselín prítomných v zmesi. Kyselina stearová stuhne a čistí sa procesom kryštalizácie a filtrácie, až kým sa nezíska konečný produkt vysokej čistoty a kvality.

Organoleptické vlastnosti: sivobiele, voskovité guľôčky alebo vločky.

INCI: stearic acid

vlastnosti:
1. prostriedok pre stabilitu.
2. zvyšuje viskozitu kozmetiky.
3. zvláčňujúci, ochranný.
4. výživný, filmogénny.
5. dodáva olejom viskóznosť a lubrikáciu.

Aplikácie a použitie Kyseliny steárovej

A. môžete ju využiť na výrobu obohacujúcich krémov alebo maslových krémov aj na suchú/zrelú pokožku. 
B. výroba mastí, všestranných balzamov, deodorantov. 
C. vylepšuje textúru, zahusťovadlo.
D. vonné sviečky a masážne sviečky.
E. ako zložka na stabilizáciu emulzií.
F. smerné dávkovanie: 2 - 7% v emulziách a krémoch, 5 - 30% v krémoch, balzamoch, masťoch, deodorantoch a telových maslách, 5 až 15% v mydlách, až 20% v sviečkach
G. v emulziách pridajte do tukovej fázy.
H. je rozpustná v teplých olejoch, topí sa pribl. pri 60 ° C.

Rastlinná kyselina stearová sa používa v mnohých výrobkoch osobnej starostlivosti, vrátane hydratačných krémov, telových mliek, balzamov na pery a vlasových kondicionérov. Používa sa tiež v kozmetických výrobkoch, ako sú základy, púdre a rúže.

Jednou z výhod rastlinnej kyseliny stearovej je, že sa veľmi ľahko používa pri príprave prírodných kozmetických produktov. Môže sa použiť v kombinácii s inými emulgátormi a zahusťovadlami na vytvorenie produktov s rôznou textúrou a konzistenciou.

Rastlinná kyselina stearová je tiež veľmi užitočnou zložkou pre výrobcov prírodnej kozmetiky, ktorí sa chcú vo svojich produktoch vyhnúť používaniu syntetických chemikálií. Ako zložka rastlinného pôvodu sa dokonale prispôsobuje filozofii prírodnej a organickej kozmetiky.

Prečo sa rastlinná kyselina stearová používa pri výrobe mydla?

Rastlinná kyselina stearová sa používa pri výrobe mydla z mnohých dôvodov. Po prvé, pôsobí ako zahusťovadlo a stabilizátor. Keď sa pridá do mydla, pomáha, aby bola zmes homogénnejšia a stabilnejšia, čím sa uľahčuje výroba.

Rastlinná kyselina stearová tiež pôsobí ako tvrdidlo, pomáha mydlu tvrdnúť a dlhšie vydržať. Pôsobí tiež ako emulgátor, čo znamená, že pomáha miešať zložky, ktoré by sa za normálnych okolností nedali ľahko rozmiešať.

Vo všeobecnosti sa rastlinná kyselina stearová používa v množstvách od 1 % do 20 %, v závislosti od typu vyrábaného mydla a od konečného výsledku, ktorý sa má dosiahnuť.

Prečo sa rastlinná kyselina stearová používa pri výrobe sviečok?

Podobne ako pri výrobe mydla, rastlinná kyselina stearová sa používa pri výrobe sviečok z mnohých dôvodov. Po prvé, pomáha vosku sa topiť rovnomernejšie, čo znamená, že sviečka bude horieť rovnomernejšie a vydrží dlhšie.

Pôsobí tiež ako tvrdidlo, čo znamená, že pomáha sviečke držať svoj tvar a neroztápa sa príliš rýchlo. Okrem toho rastlinná kyselina stearová pomáha dať sviečke hladší a rovnomernejší povrch.

Vo všeobecnosti sa rastlinná kyselina stearová používa v množstvách od 1 % do 10 %, v závislosti od typu vyrábanej sviečky a od konečného výsledku, ktorý sa má dosiahnuť.

Prečo sa rastlinná kyselina stearová používa pri výrobe kozmetiky?

Rastlinná kyselina stearová sa používa pri výrobe kozmetiky z rôznych dôvodov. V prvom rade ide o zložku, ktorá má schopnosť stabilizovať receptúry kozmetických produktov. To znamená, že pomáha produktom udržiavať ich konzistenciu a textúru a zabraňuje ich oddeľovaniu v priebehu času. Okrem toho je rastlinná kyselina stearová emulgačným činidlom, čo znamená, že pomáha zmiešať ingrediencie, ktoré by sa normálne nezmiešali. To je obzvlášť užitočné pri výrobe krémov a pleťových mliek, kde sa oleje a voda musia miešať.

Ďalšou výhodou rastlinnej kyseliny stearovej je, že môže pôsobiť ako zahusťovadlo. To znamená, že produktu môžete pridať objem bez toho, aby ste mu pridali váhu alebo ho urobili príliš ťažkým alebo hustým. Rastlinná kyselina stearová navyše môže pomôcť zvýšiť stabilitu a trvanlivosť produktov, čo znamená, že kozmetika obsahujúca túto zložku má často dlhšiu trvanlivosť.

Rastlinná kyselina stearová je bežnou zložkou pri výrobe kozmetiky a jej množstvo sa môže líšiť v závislosti od produktu. Vo všeobecnosti sa používa v koncentráciách v rozsahu od 0,5 % do 20 % z celkovej hmotnosti formulácie. Množstvo rastlinnej kyseliny stearovej použitej v kozmetickom produkte závisí od viacerých faktorov, ako je typ produktu, požadovaný účinok, textúra a stabilita konečného produktu. V niektorých produktoch, ako sú zvlhčovače, môže byť použitá vyššia koncentrácia na zlepšenie textúry a stability. V iných produktoch, ako sú mydlá a šampóny, môže byť koncentrácia nižšia.

Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom.

Upozornenia: Nepožívajte, uchovávajte mimo dosahu detí; kozmetické použitie.