logo template4

Rakytníkový olej BIO

hmotnosť:
10ml 0.000
100ml1 49.000
Kód produktu: M-1138
Výrobca: MAYAM
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: skladom +1
5.90
ks

BIO Olej zo semien rakytníka MAYAM

 
Rakytníkový olej je cenený pre svoju bohatosť na bioaktívne látky a pre svoju pozoruhodnú schopnosť vyživovať, upokojovať a chrániť pokožku, vhodný pre rôzne prostriedky starostlivosti o pleť a regenerácie.
 
Produkcia: ekologická extrakcia CO2 zo semien, stabilizovaná antioxidačným extraktom z rozmarínu
 
Použitie, aplikácie
Je ideálny na použitie pri regenerácií a zacelení rán, proti starnutiu, poškodenej pokožke, suchej pokožke, všeobecnej starostlivosti o pleť, starostlivost po opaľovaní, prípravkom proti slnku a rôznych kozmetických prípravkoch starostlivosti o pleť a regenerácie.
Odporúčaná dávka: do 10%
 

Rakytník rašetliakový ( see buckthorn) ako taký

Rakytník rešetliakový, ktorý je známy svojimi mnohými prednosťami, je predmetom série štúdií zaoberajúcich sa jeho výživovými a prospešnými hodnotami. Olej extrahovaný z dužiny alebo semien rakytníkových zŕn obsahuje vysokú koncentráciu mnohých bioaktívnych látok, vďaka čomu má silný antioxidačný, regeneračný, zjazvujúci a vyživujúci účinok. Rakytníkový olej, extrahovaný hlavne zo semien, je bohatý na omega-3 a omega-6 nenasýtené mastné kyseliny, karotenoidy, vitamín E, beta-karotén, fytosteroly (stigmasterol, β-systosterón) a stopové prvky.

Poznámka: Rakytníkový olej zo semien by sa nemal zamieňať s rakytníkovým olejom nachádzajúcim sa v naturistických výrobkoch, ktorým je zvyčajne macerát, takže obsahujú podstatne nižší podiel prijatých účinných látok!

Spôsob výroby: extrakciou CO₂
O extrakcii CO₂: čistá ekologická metóda bez znečistenia, vysoko kvalitný technologický proces schválený orgánmi certifikujúcimi ekologické výrobky s účinnosťou presahujúcou lisovanie za studena. Táto metóda zaručuje maximálnu čistotu extraktu, prenos aktívnych zložiek rastliny bez poškodenia a bez úprav. Oxid uhličitý je inertný netoxický plyn bez zápachu, ktorý je k dispozícii v neobmedzenom množstve.
Počas procesu extrakcie CO2 zostávajú prvky citlivé na teplo nedotknuté a v dôsledku extrakcie kyslíka tento proces neovplyvňuje zložky, ktoré sú náchylné na oxidáciu.
Veľmi dôležitou výhodou olejov získaných extrakciou CO2 je, že majú dlhšiu trvanlivosť ako oleje získané lisovaním, maceráciou alebo destiláciou.

Kvalita: prírodný a organický kozmetický výrobok certifikovaný spoločnosťou Ecocert Greenlife

Senzorické vlastnosti: charakteristická oranžová kvapalina s mierne kyslým zápachom

Na pokožke: dobre preniká do pokožky a zanecháva dosť suchý pocit

Zloženie (INCI): hippophae rhamnoides seed extract* and rosmarinus officinalis leaf extract*
* 100% zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Prírodná, organická (bio) kozmetika, certifikovaná spoločnosťou Ecocert Greenlife, v súlade so štandardom ECOCERT


Vlastnosti oleja zo semien rakytníka

silný antioxidant, viaže voľné radikály
anti-age, pôsobí proti prejavom starnutia pokožky
výživný, zmäkčujúci, významne prispieva k príjmu vitamínov
stimuluje regeneráciu buniek, podporuje proces obnovy kožných buniek
oprava štruktúry, zjazvenie, stimuluje obnovu štruktúry poškodenej kože
chráni pred škodlivými účinkami slnka na bunkovej úrovni pomocou svojich antioxidačných zložiek
protizápalový, zmierňuje začervenanie, má upokojujúci účinok
tíši svrbenie a zlepšuje komfort pokožky

všetky typy pokožky a tváre, olej vhodný na starostlivosť o pokožku všeobecne
na starostlivosť o zrelú, starnúcu, zvráskavenú a nepružnú pokožku tváre
na starostlivosť o bledú, unavenú a neživú pokožku tváre
pripraví pokožku na opaľovanie a starostlivosť po opaľovaní
na starostlivosť o pokožku trpiacu atopickou dermatitídou, ekzémami, psoriázou
povrchové popáleniny, drobné poranenia, jazvy, povrchové rany, poškodenie kože spôsobené žiarením

Ako sa  rakytníkový olej používa používa v kozmetike

tento výrobok sa nepoužíva na samotnú pokožku, iba sa rozpúšťa v iných olejoch alebo ako prísada do kozmetiky
v zmesi s rastlinným olejom alebo v kombinácii s rôznymi kozmetickými prísadami je všeobecné odporúčané dávkovanie 2 - 10%
v emulzii sa pridá do tukovej fázy alebo do konečnej fázy
ako súčasť pleťových kozmetických kompozícií, ako sú: séra, krémy, základy, krém BB, krém CC
ako súčasť kozmetických kompozícií na starostlivosť o telo, ako sú: krémy, balzamy, masti, telové mlieka, telové maslá
ako prísada do prípravkov na ochranu proti slnečnému žiareniu okrem minerálnych a iných špecifických účinných látok proti slnečnému žiareniu

Skladovanie :: na suchom, svetlom chránenom a chladnom mieste

Bezpečnostné údaje: na kozmetické použitie






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien