logo template4

OLEJ Z ČIERNYCH RÍBEZLÍ

Cena 5.79
Dostupnosť: skladom +1
Kód produktu: a 1060
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

OLEJ Z ČIERNYCH RÍBEZLÍ 30 ml

Tento olej, ktorý je extrahovaný zo semien čiernych ríbezlí, sa používa na prípravu starostlivosti proti starnutiu pre svoje reštrukturalizačné a revitalizačné účinky, ako aj na starostlivosť o citlivú pokožku, ktorej poskytuje úľavu a hebkosť.

Domáci v severných oblastiach , čierne ríbezle rastú divoko nad 2000 metrov nad morom vo vlhkých lesoch .
Je preto prirodzené, že sa ľahšie vyskytuje v chladnom a často vlhkom podnebí, kde sa všeobecne pestuje pre svoje čierne bobule . Olej z čiernych ríbezlí , získaný zo semien má vysoký obsah v omega-6 a omega-3 , vrátane vzácnej mastnej kyseliny, kyseliny stearidonovú .

V herbároch sa uvádza, že olej čiernej ríbezle bol používaný po stáročia k  posilneniu na obranyschopnosť starších osôb a na upokojenie kĺbov a zápalové bolesti (artritída, osteoartritída, reumatizmu, apod).
V kozmetike sa nachádza v starostlivosti proti starnutiu pre svoje silné regeneračné a revitalizačné účinky, ako aj v starostlivosti o citlivú pokožku,  ktorej dodáva úľavu a hebkosť .

VLASTNOSTI

  •  Olej zo semienok čiernych ríbezlí, bohatý na antioxidanty a esenciálne mastné kyseliny, je výhodou v boji proti známkam starnutia pokožky .
  • Prináša pružnosť na koži a pomáha udržiavať jej pružnosť .
  • Upokojujúce pre citlivú a podráždenú pokožku vďaka prítomnosti omega-3, vrátane kyseliny alfa-linolénovej a kyseliny stearidónovej, vzácnej mastnej kyseliny.
  • Upokojujúce : omega-3, ktoré obsahuje, pôsobia na zápalový proces a poskytujú tomuto oleju schopnosť znižovať začervenanie a upokojiť pokožku náchylnú na podráždenie.
  • Veľmi prenikavý , nezanecháva na pokožke mastný film.

INDIKÁCIE

  • Prevencia jemných vrások a vrások
  • Citlivá alebo problematická pokožka (náchylná na začervenanie, svrbenie ...)
  • Krehká a poškodená pokožka (popraskaná pokožka ...)

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Výživné krémy s jemným a ľahkým dotykom
  • Ošetrenia proti starnutiu
  • Opravná a upokojujúca starostlivosť pre podráždenú alebo poškodenú pokožku

NIEKOĽKO NÁPADOV

  • Krém na tvár proti vráskam
  • Očné kontúrové sérum
  • Emulzia na ruky alebo pokožku podráždenú alebo vystavenú chladu, vetru

SYNERGIE

  • Pre účinok proti starnutiu:  prášok z materskej kašičky, rastlinné oleje šípkový a malinový olej, éterické oleje z ružového dreva,  myrty, organickej kurkumy, kadidla, ...
  • Na starostlivosť o popáleniny: éterické oleje z Cistusu, levandule, pelargónie, talianskeho helichrysu a rozmarínu ...
  • Pre upokojujúci a opravný účinok:  CO2 extrakt z BIO nechtíka, Bisabolol, CO2 extrakt z BIO harmančeka, ...

V PRAXI

  • Používajte ako prísadu do svojich prípravkov.
  • Kvôli možným rizikám oxidácie spojeným s citlivosťou tohto rastlinného oleja vám odporúčame pridať vitamín E pred zahriatím na zabudovanie do emulzie alebo ho pridať studený.

VLASTNOSTI

  • Zjemňuje , posilňuje , revitalizuje a obnovuje lesk a vitalitu poškodených vlasov.
  • Posilňuje lámavé nechty .

INDIKÁCIE

  • Krehké vlasy a nechty
  • Suché a devitalizované vlasy
  • Suché konce

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Skrášľujúca starostlivosť o vlasy
  • Šampóny a kondicionéry
  • Balzamy a oleje na vlasy

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Opravné sérum na poškodené konce
  • Opravný kondicionér
  • Balzam na starostlivosť o suché vlasy
  • Ochranná maska ​​na vlasy

V PRAXI

  • Kvôli možným rizikám oxidácie spojeným s citlivosťou tohto rastlinného oleja vám odporúčame pridať vitamín E pred zahriatím na zabudovanie do emulzie alebo ho vložiť za studena.

SYNERGIE

  • Na starostlivosť o nechty a lámavé vlasy: Citrónový éterický olej a rastlinné oleje zo sladkých mandlí, ricínového alebo brutnákového oleja, ...

100% čistý a prírodný, vyčistený a dezodorovaný

Zmes rastlinného oleja získaného lisovaním za studena a rastlinného oleja získaného extrakciou prchavým rozpúšťadlom a následnou rafináciou.

- Vzhľad: tekutá olejovitá kvapalina
- Farba: zlatožltá
- Zápach: rastlinný a sladký
- Dotyk: suchý

Hustota
0,92
 
Zmydelňovací index
185-195

Zloženie v mastných kyselinách :

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F:  kyselina linolová (omega-6) (48,88%),  kyselina alfa-linolénová (omega-3) (14,59%), kyselina gama-linolénová (omega-6) (13,04%), kyselina stearidónová (omega-3) (2,53%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (omega-9) (10,56%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (6,25%)

Zameranie na omega-3 a 6: Omega-3 a omega-6 sú klasifikované ako esenciálne mastné kyseliny, pretože ľudské telo si ich nedokáže vyrobiť. Externý príspevok je preto nevyhnutný. Omega-6, predstavovaný kyselinou linolovou, vstupuje do zloženia ceramidov. Podieľajú sa na rekonštitúcii epidermálnych lipidov a zasahujú do tekutosti membrány. Kyselina linolová pomáha obmedziť stratu vody z pokožky a zároveň má zvláčňujúce a výživné vlastnosti. Omega-3 (kyselina alfa-linolénová) sú okrem udržiavania pružnosti pokožky vo veľkej miere zapojené do protizápalových procesov: zmierňujú začervenanie a upokojujú podráždenie.

Ostatné aktívne zložky :

  • Vitamín E: prírodný antioxidant
 
Podmienky skladovania
Rastlinný olej veľmi citlivý na oxidáciu. Uchovávajte 6 až 8 mesiacov po otvorení na veľmi chladnom mieste (najlepšie v chladničke), v pôvodnom obale, uzavretom, chránenom pred vzduchom a svetlom.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien