Powered by Smartsupp

Kyselina mliečna AHA 80% roztok

vyberte veľkosť:
50 g6 1.490
150 g3 3.390
250 g1 4.900
500 g1 7.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: f 1030
Dostupnosť: skladom 11 ks
1.24 bez DPH
1.49 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kyselina mliečna AHA 80% roztok, E270, potravinárska

INCI: Lactic Acid

Kyselina mliečna v potravinách

Kyselina mliečna je prirodzene sa vyskytujúca látka, ktorá sa vyskytuje v dvoch rôznych formách. Každý pozná jogurty zo supermarketu, ktoré sú uvádzané s obsahom kyseliny mliečnej. Sú zdravšie, a preto sú zvyčajne drahšie ako bežný jogurt.

Pôvod Pravostranná kyselina mliečna znamená, že polarizované svetlo, ktoré dopadá na kyselinu mliečnu, je otočené doprava. Ak polarizované svetlo dopadne na ľavotočivú kyselinu mliečnu, je to otočené doľava. Pravotočivá kyselina mliečna je ľudským telom využitá lepšie a rýchlejšie ako ľavotočivá kyselina mliečna. Táto skutočnosť však môže mať vplyv iba na znášanlivosť mliečnych výrobkov u veľmi citlivých ľudí alebo detí. Kyselina mliečna je metabolický produkt vo všetkých živých bunkách a bola prvýkrát chemicky izolovaná v roku 1780.
Použitie Kyselina mliečna sa tradične používa ako prírodný konzervačný prostriedok už dlho. V EÚ je kyselina mliečna schválená pod označením E 270. Je známe tradičné morenie a kvasenie zeleniny pomocou kyseliny mliečnej. Kyselina mliečna pôsobí proti mikroorganizmom a anaeróbnym baktériám. Výroba určitých mliečnych výrobkov, ako je kefír alebo maslo, je bez baktérií mliečneho kvasenia nemysliteľná. Ako prísada do potravín E 270 sa kyselina mliečna často používa ako okysľovadlo v limonádach alebo pečive. Na dnešné priemyselné použitie sa E 270 získava hlavne fermentáciou sacharidov.
Riziká Kyselina mliečna je ako prírodný produkt pre ľudský organizmus úplne neškodná.

Kyselina mliečna v kozmetike

V prírodnej kozmetike sa ako pomocná látka na korekciu hodnoty pH okrem kyseliny citrónovej (ktorá sa dávkuje ťažšie) používa aj kyselina mliečna, ktorá sa do hotového výrobku vpravuje len po kvapkách pred konzerváciou.

Kyselina mliečna je produkovaná z cukrových roztokov baktériami (druh Lactobacillus), a preto je vegánska.
Ak je vaša hodnota pH hotového kozmetického výrobku príliš vysoká, t. J. Príliš veľká v alkalickom rozmedzí, môžete ju upraviť po kvapkách pomocou kyseliny mliečnej na hodnotu pH neutrálnu k pokožke (okolo 5,4).

V prípade produktu bez vodnej fázy (napr. Balzam atď.) Nemôžete a nemusíte upravovať hodnotu pH.

Kyselina mliečna je jednou z takzvaných alfa-hydroxykyselín, ktoré sa tiež nazývajú AHA kyseliny, a v kozmetických výrobkoch sa zobrazuje ako takzvaná surovina regulujúca zrohovatenie, to znamená, že kyselina mliečna podporuje našu zrohovatenú vrstvu a robí ju jemnejšou a pružnejšou - to platí najmä pre poškodenú pleť, akné.

Kyselina mliečna funguje podobným spôsobom ako mierny peeling, ktorý uvoľňuje zrohovatenie na vrchnej vrstve pokožky a zaisťuje tak opäť žiarivú a čistú pleť.
Je pravda, že pojem „kyselina mliečna“ znie ako agresívna látka, ale kyselina mliečna sa o ňu stará skutočne veľmi jemne, a preto je ideálne vhodná pre citlivú pokožku a pleť náchylnú na akné.

Ako upravím pH svojho produktu?
Naša pokožka má pH okolo 5,4. Po dokončení kozmetickej formulácie zmerajte pomocou testovacích prúžkov pH aktuálnu hodnotu pH formulácie. Často je to okolo 7 (v závislosti od použitého hydrosolu vo vodnej fáze). Teraz pridajte 1 - 2 kvapky kyseliny mliečnej, zmes znovu dôkladne premiešajte a potom znovu zmerajte hodnotu pH pomocou nového testovacieho prúžku. Výroba krému je úplná iba vtedy, keď je hodnota pH medzi 5 a 6.
Vzhľad
tekutý
Vlastnosti v mydle
urýchľuje zahusťovanie mydlového lepidla, uľahčuje tvarovanie
Hlavný účel
Nepostrádateľné pre mydlovú kuchyňu
Spracovanie pri dusení mydla
sa dá jednoducho nastriekať / zamiešať do mydlového lepidla
Spracovanie v prírodnej kozmetike
Fáza účinnej látky

ZVARTE MYDLO
Pri varení mydla sa používa laktát sodný (sodná soľ kyseliny mliečnej), aby sa dosiahlo rýchlejšie vytvrdenie a lepšia tvarovateľnosť (najmä pri malých tvaroch) mydla.

Ak nemáte po ruke laktát sodný, úžasne funguje aj kyselina mliečna, pretože reakciou kyseliny mliečnej a NaOH sa získa laktát sodný - to znamená, že požadovaný účinok vytvrdzovania môžete alternatívne dosiahnuť použitím kyseliny mliečnej.

80% kyselina mliečna sa používa v priemere s 1 - 3% GFM (celkové množstvo tuku) a je vždy zabudovaná do ochladenej vody pred zmiešaním lúhu, to znamená pred pridaním NaOH.

Pri miešaní lúhu buďte opatrní!
Kyselina mliečna je (ako už názov napovedá) kyselina a NaOH je zásada, čo znamená, že pri miešaní s NaOH je potrebná opatrnosť a mala by sa robiť pomaly, inak môže dôjsť k prudkým reakciám (kontakt medzi zásadou a kyselinou!)!

Kyselinu mliečnu nikdy nepridávajte do hotového lúhu alebo do nezmydleného čerstvého mydlového lepidla!

Použitie kyselín má bohužiaľ nevýhodu v tom, že mydlá majú tendenciu rýchlejšie produkovať uhličitan sodný, ale je možné ich ľahko odstrániť navlhčeným štetcom.

Kyselina mliečna v kozmetike: Tu je to, čo potrebujete vedieť

Update cookies preferences