Powered by Smartsupp

Marhuľový olej, lisovaný za studena 250 ml

Výrobca: zoya
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: z SKU4606
Dostupnosť: na sklade
14.08 bez DPH
16.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Olej z marhuľových jadierok lisovaný za studena 

 
Získava sa lisovaním marhuľových jadier za studena. Má nízky obsah nasýtených tukov, obsahuje približne: 55,0 - 70,0% kyseliny olejovej (Omega-9), 22,0 - 35,0% kyseliny linolovej (Omega-6) a menej ako 1% kyseliny alfa linolénovej (Omega-3)
 
Hlavné zložky: kyselina palmitová, kyselina palmitolejová, kyselina stearová, kyselina olejová, kyselina linolová, kyselina linolénová, kyselina arachidová, kyselina eikosénová.
 
ZLOŽKY: Olej z marhuľových jadier (Prunus armeniaca) 100% prírodný, vyrobené v Bulharsku

Marhuľový olej sa odporúča

Marhuľový olej sa odporúča pre citlivú, suchú alebo predčasne starnúcu pokožku, poskytuje ochranu pred slnečným žiarením. Odďaľuje účinky starnutia. Regeneruje a revitalizuje pokožku, dodáva jej pevnosť, odstraňuje vrásky. Má posilňujúci účinok na imunitný systém. Pôsobí ako sedatívum pred spaním. Pomáha krvnému obehu, stimuluje činnosť srdca. Čistí krvné cievy, zmierňuje príznaky kŕčových žíl. Vyvažuje tráviaci systém, pomáha pri správnom fungovaní štítnej žľazy. Interné: 5 - 10 kvapiek / deň

Marhuľa a jej jadierka

            Marhuľa je ovocný strom pochádzajúci zo severnej a západnej Číny, strednej Ázie, privezený Rimanmi do Anatólie a Európy. Nížiny v Maďarsku sú tradičným regiónom pre pestovanie marhúľ, ktoré sa počas osmanskej okupácie rozšírili, takže v devätnástom storočí boli pestované v Španielsku a Taliansku. Malatyský región v Turecku je najväčším producentom marhúľ. Marhuľa sa v súčasnosti pestuje na všetkých kontinentoch s vhodnou klímou.
 
            Marhuľa má oválne listy so zaoblenými hranami, kvety pozostávajúce z piatich bielych alebo ružových okvetných lístkov, ktorých plody sú okrúhle oválne žltooranžové, niekedy na strane vystavenej slnku červenkasté, s mäsitou, voňavou a šťavnatou dužinou. 
 
            Marhuľové jadrá obsahujú amygdalín, látku, ktorá dodáva silnú a horkú chuť. Konzumácia vo veľkých množstvách a na dlhú dobu môže byť toxická, medzi uvedenými účinkami: bolesť hlavy, smäd, nevoľnosť, nespavosť atď. Semená sa môžu používať v: marhuľovom džeme, v sušienkach (napr. Amaretti sušienky talianskeho pôvodu), v likéri (napr. Amaretto) alebo ako také sa spotrebujú asi 8 jadierok denne. Z marhuľových jadier, zrelého ovocia získame lisovaním za studena olej so strednou viskozitou a špecifickou vôňou, bohatý na Omega 6 a 9, fytosteroly, vitamíny (A, C, E, B17) a minerály (železo, horčík atď.). , Vďaka pozoruhodným vlastnostiam tohto oleja sa odporúča na vnútorné aj vonkajšie použitie.
 
        Regenerujúce vlastnosti: protizápalové, protirakovinové, antioxidačné, upokojujúce, zvláčňujúce, zvlhčujúce, vyživujúce, revitalizujúce atď.

Interné použitie Marhuľového oleja

- adjuvans na náprave problémov prsníkov, hrubého čreva, atď .; podľa štúdií vitamín B17 (amygdalín) bráni tvorbe rakovinových buniek;
 
- zabraňuje žlčovým kameňom;
 
- adjuvans pri hypertenzii;
 
- stimuluje činnosť srdca;
 
- prispieva k správnemu fungovaniu štítnej žľazy;
 
- zlepšuje pamäť;
 
- zlepšuje periférny obeh, pomáha s chladnými rukami a chodidlami;
Vonkajšie použitie Marhuľového oleja
- je ľahko vstrebateľný a odporúča sa pre všetky typy pleti;
 
- vyživuje citlivú a suchú pokožku;
 
- užitočné v prípade: akné, podráždenej pokožky, zápalu kože alebo ekzému;
 
- zabraňuje starnutiu pleti a redukuje vrásky;
 
- vyživuje a chráni dehydratovanú pokožku;
 
- obnovuje jas zrelej pokožky;
 
- zvlhčuje a revitalizuje unavenú pokožku;
 
- zlepšuje vzhľad pokožky postihnutej celulitídou;
 
- dodáva pokožke pevnosť a pružnosť;
 
- odporúčané na starostlivosť o zafarbené, poškodené a matné vlasy;
 
- zabraňuje vypadávaniu vlasov a bojuje proti lupinám.
 
Odporúčania: dermatologické stavy akné | zažívacie ústrojenstvo
Update cookies preferences