Powered by Smartsupp

Olivem®-1000 Crystal Skin (TM) O/V

vyberte veľkosť:
15 g 4.990
30 g 8.900
50 g 13.900
100 g 24.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: z SKU9979
Dostupnosť: na sklade
4.16 bez DPH
4.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Olivem®-1000 Crystal Skin (TM) O/V

INCI: Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate

Olivem ® -1000 Crystal Skin ™ je neiónový, samoemulgujúci emulgátor O / V bez obsahu PEG na báze rastlín (kvalita Ecocert).
Olivem ® -1000 Crystal Skin ™ sa získava z olivového oleja a dodáva pokožke vynikajúci pocit.
Aplikácie: denné a nočné krémy, čistiace prostriedky na tvár, maskara, očné tiene, ochrana pred slnkom, výrobky po opaľovaní, výrobky na starostlivosť o deti, výrobky na starostlivosť o vlasy
Spracovanie:
Nízka viskozita (séra a pleťové vody): 1,5 - 3%
Vysoká viskozita (krémy): 3 - 8%

Olivem®1000 je samoemulgačná multifunkčná zložka bez PEG. Je to komplexná kombinácia mastných kyselín chemicky podobná lipidovému zloženiu povrchu kože. Olivem®1000 môže vytvárať štruktúry z tekutých kryštálov podobné štruktúram stratum corneum. Je to jediný emulgátor, ktorý ponúka hlboko zvlhčujúci účinok s vynikajúcou roztierateľnosťou a bez mydlového účinku. V kombinácii s Emulprotom a Cetylalkoholom alebo Gelformernom dostávame fantastické emulzie, ktoré sú vhodné pre každý typ pleti, najmä však pre suchú a zrelú.
Olivem®1000 je vhodný aj ako kondicionér pre starostlivosť o vlasy.
Je dobre kompatibilný s alfa-hydroxykyselinami a je vhodný pre formulácie s pH od 3 do 12. Olivem®1000 je validovaný podľa COSMOS a biologicky odbúrateľný.

Ak chcete použiť Olivem 1000 ako primárny / jediný emulgátor, môžete zlepšiť jeho stabilitu pridaním zahusťovadla ako Xanthan Gum počas vodnej fázy na úrovni 0,2%. V prípade potreby je možné do olejovej fázy na zahustenie pridať mastné alkoholy, ako je Behenylalkohol, Cetylalkohol alebo Cetearylalkohol. Jedná sa o veľmi zhovievavý emulgátor použiteľný pre širokú škálu pH. Môže byť aplikovaný v širokom rozmedzí koncentrácií olejovej fázy od nulovej koncentrácie oleja do 45% oleja v emulzii. Emulzie a krémy majú vďaka tekutej štruktúre emulzií veľmi dobrý pocit z pokožky. Jedinou nevýhodou Olivem 1000 je zanechanie mydlového efektu na pokožke ihneď po aplikácii. Túto „mydlovú schopnosť“ je možné zlepšiť aplikáciou 0,5 - 1% mastného alkoholu, ako je cetyl alebo cetearylalkohol, alebo úpravou nanesenej gumy.
Olivem môžete pridať do olejovej fázy, do vodnej fázy alebo pomocou metódy "jeden hrniec", pri ktorej odvážite a zahrejete olejovú aj vodnú fázu v tej istej kadičke / nádobe.
Produkt Olivem 1000 vedie k veľmi stabilným emulziám. Ak ste v oblasti výroby a výroby emulzií začiatočníci, bolo by to pre vás naše prvé odporúčanie. Viskozitu emulzií je možné upraviť zmenou koncentrácie Olivemu a gumy. Zvyčajne je aplikačná dávka asi 18 - 20% olejovej fázy. Olivem 1000 môžete nanášať v čistiacich emulziách spolu s neiónovými povrchovo aktívnymi látkami, ako sú alkylpolyglukozidy.

Použitie: Olivem 1000 zahrejte v olejovej fáze, vo vodnej fáze alebo v zmesi olejovej a vodnej fázy na cca. 75 C. Ďalšia fáza sa zahreje na rovnakú teplotu. Ak používate metódu jedného hrnca, začnite miešať zmes až po roztopení Olivema. Objaví sa gélová štruktúra, ktorá sa ďalším miešaním zmení na preemulziu. Homogenizujte 1-2 minúty a pokračujte v miešaní, keď sa emulzia ochladí. Pri teplotách okolo 30 ° C pridajte citlivé zložky, upravte pH a pridajte konzervačný prostriedok.
Ak ohrievate olejovú a vodnú fázu zvlášť, pridajte do jednej z fáz Olivem a obe fázy zohrejte. Pretože je Olivem roztavený a obe fázy majú takmer rovnakú teplotu, bola za stáleho miešania pridaná olejová fáza do vodnej fázy. Predemulziu homogenizujte 1 - 2 minúty. Pokračujte v miešaní, keď sa emulzia ochladí. Pridajte citlivé zložky, upravte pH a pridajte konzervačnú látku.
Viskozita by sa stabilizovala za 24 hodín.

Update cookies preferences