logo template4

Lecitín slnečnicový práškový

vyberte veľkosť:
100 g prášok 10.900
500 g prášok 30.900
1000 g prášokna objednávku 52.900
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: f 1033
Dostupnosť: na sklade
9.08 bez DPH
10.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Lecitín slnečnicový práškový

Lecitín slnečnicový 97%, E322, bez GMO

Prášok žltej farby charakteristického zápachu 

Slnečnicový lecitín je ideálny na výrobu čokolády, dezertov alebo dipov. Tento produkt je bez chuti, jemnozrnný a vysoko rozpustný. 
Lecitín sa zvyčajne vyrába zo sóje alebo slnečnice, je bohatý na cholín a často sa používa ako prísada do potravín ako emulgátor, ktorý umožňuje zmiešanie tukov s vodou, čo je veľmi užitočné aj pre kozmetický priemysel. Prvýkrát bol izolovaný vo vaječných žĺtkoch..

Dobré pre cholesterol
Ukázalo sa, že lecitín významne znižuje hladinu zlého cholesterolu a zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu v tele.

Dobré pre pečeň
Lecitín pomáha chrániť vašu pečeň vďaka cholínu, ktorý obsahuje, akonáhle sa rozdelí, pomáha vstrebávať prebytočný tuk a udržiavať vašu pečeň zdravú!

Chráni mozog
Lecitín môže zlepšiť pamäť, výkon myslenia a tiež vašu náladu. Ukázalo sa dokonca, že pozitívne ovplyvňuje pacientov trpiacich príznakmi depresie.

Užitočné pre pacientov s Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou
Vďaka svojej činnosti chrániacej mozog a obsahu makronutrientov zaberá syntézu neurotransmiterov a môže pomôcť obnoviť neuronálne dráhy.

Dobrý zdroj cholínu
Mnoho výhod lecitínu spočíva v jeho vysokom obsahu cholínu, ktorý je dôležitou makroživinou. Má významnú úlohu pri ochrane vašich buniek, mozgu, svalových funkcií a prepravy tukov a môže potenciálne posilniť váš imunitný systém.

Lecitín sa môže konzumovať ako doplnok, ale je tiež užitočný na varenie, najmä na viazanie oleja a vody v šalátových dresingoch alebo dezertoch. Môže skutočne pomôcť pri vegánskom varení a pečení, pretože ním môžete potenciálne nahradiť vajcia. 

Kvalita látky: potravinárska

Výživové hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota 750 kcal / 3 150 kJ
Tuky 91 g
z toho nasýtené 11 g
- mononenasýtené 9 g
- polynenasýtené 30 g
- trans menej ako 1 g
Sacharidy 8 g
z toho cukry 3 g
- ostatné sacharidy 5 g
Bielkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Soľ 0 g
Sodík 0 g

Použitie práškového lecitínu v kozmetike:

Sójový lecitín je prírodný emulgátor, ktorý sa získava zo sójových bôbov. Zlepšuje vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky znížením odlupovania a obnovením pružnosti. Môžete ho použiť ako prostriedok na úpravu pokožky - rôzne a ako povrchovo aktívnu látku - emulgátor v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti. Môžete ho tiež pôsobiť ako činidlo dispergujúce pigment a antioxidant.

Je bohatý na:
Kyselina linolová - (66,5%)
Kyselina palmitová - (12,9%)
Kyselina olejová - (10,5%)
Kyselina alfa-linolová - (5,7%)
Kyselina stearová - (4,4%)

Hlavné výhody:
1. Udržuje pokožku hydratovanú
2. Zvlhčujte dlhšie
3. Opravuje a chráni kožnú bariéru
4. Pôsobí ako zmäkčovadlo

Pretože lecitín funguje ako zosilňovač penetrácie, je potrebné dávať pozor, keď sa lecitín kombinuje vo formuláciách, ktoré obsahujú ďalšie zložky, ktoré môžu byť škodlivé, ak sa absorbujú cez kožnú bariéru. Zdržať sa používania u ľudí s alergiou na sóju a jej deriváty

Miera využitia:
0,5 až 15 % v nezmývateľných produktoch, ako sú hydratačné krémy, séra a krémy.
0,5 až 25 % v produktoch na oplachovanie, ako sú čistiace prostriedky, telové vody a peelingy.