Powered by Smartsupp

Kyselina vinná (hroznová, E334)

vyberte veľkosť:
100 g1 0.000
500 gVypredané 7.110
900 gNa objednávku cez email, obchod@vegis.sk 15.700
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: f 1031
Dostupnosť: skladom 1 ks
3.99 bez DPH
4.79 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kyselina vinná (hroznová, E334)

Kyselina vínna (kyselina 2,3-dihydroxybutandiová, niekedy kyselina dihydroxyjantarová), sumárny vzorec HOOCCH (OH) CH (OH) COOH, je bezfarebná kryštalická látka, dobre rozpustná vo vode, kyslej chuti.

L-kyselina vínna
V prírode je najviac rozšírená L-kyselina vínna a racemická kyselina vínna, alebo kyselina hroznová. Kyselina vínna sa používa najmä v potravinárstve a vinárstve.
Spolu s jablkovou tvoria najväčšiu časť kyselín vo víne, pričom v tých lepších ročníkoch je prevažuje práve kyselina vínna. V chuti vína je zjavný pocit kyslosti alebo čerstvosť.

Kyselina vínna pre potravinárske použitie. Biely kryštalický prášok bez vône a zápachu.

použitie
Úprava kyslosti vína a muštu. Možné tiež u ostatných tekutín a potravín. Kyselina vínna je šetrná takmer nemení zloženie a charakteristiku vína. Je tiež konzervant a chráni pred chorobami vína.

dávkovanie
50 - 250 g / hl. 100 g kyseliny vínnej zvyšuje kyslosť o jedno promile (g).

Možno kombinovať s Kyselinou jablčnou v pomere 1: 1

skladovanie
Na tmavom, suchom a chladnom mieste. Pre ďalšie použitie balenie dôkladne uzatvorte!
Nebezpečnosť: Dráždi oči a pokožku
H315 Dráždi kožu.
H319 Spôsobuje vážne podráždenie očí.

Update cookies preferences