Askorbát vápenatý, E302
Askorbát vápenatý, E302
Askorbát vápenatý je forma vitamínu C, ktorá bola kombinovaná s vápnikom, aby poskytla výhody oboch živín. Funguje to preto, že roztok askorbátu vápenatého je oddelený v žalúdku; kyselina sa oddelí od vápnika, čím sa získa kyselina askorbová a čistý vápnik.
Výhody askorbátu vápenatého:
Askorbát vápenatý poskytuje vitamín C (kyselina askorbová), čo je esenciálny vitamín, ktorý je dobre známy pre svoje účinky na imunitný systém. Akonáhle sa vstrebe do čriev, začne pôsobiť a cirkuluje vo všetkých vodnatých oblastiach ľudského tela. Odtiaľ pomáha pri posilňovaní kolagénu a zároveň pôsobí ako antioxidant. Môže tiež pomáhať pri oprave poškodeného tkaniva a pri udržiavaní zdravých hladín kolagénu.
Askorbát vápenatý môže spolupracovať s inými enzýmami a roztokmi, aby pomáhal telu pri budovaní nového tkaniva a pomáhal posilňovať imunitný systém. Askorbát vápenatý môže pomáhať posilňovať kolagén a pomáhať pri syntéze karnitínu a pomáha podporovať zdravý metabolizmus, ak sa užíva v spojení so zdravou stravou a cvičeniím. Askorbát vápenatý môže tiež pomôcť posilniť zuby a kosti a vitamín C je známy svojimi antioxidačnými vlastnosťami a podporou kardiovaskulárneho zdravia.
Posilňuje imunitný systém
Podporuje zdravé tkanivo a chrupavku
Pomáha podporovať zdravý metabolizmus
Podporuje kĺby
Prispieva k zdravým kostiam a zubom
Antioxidant
Podporuje kardiovaskulárne zdravie
Askorbat vápenatý je sodná kyselina askorbová (E300), teda vitamín C.
Antioxidant - Sú látky predlžujúce trvanlivosť potravín a chránia ich proti príčinám spôsobeným oxidáciou, ktorá sa môže prejaviť najmä žluknutím alebo farebnými zmenami potravín
Používa sa v potravinách ako zdroj vitamínu C a antioxidant.
Výroba
Vyrába sa za pomoci uhličitanu vápenatého, ktorý sa pridáva do kyseliny askorbovej.
Vyrába sa za pomoci uhličitanu vápenatého, ktorý sa pridáva do kyseliny askorbovej.
Askorbát vápenatý je vitamín C plne zreagovaný s vápnikom a poskytuje pufrovanú, nekyslú formu kyseliny askorbovej. Askorbát vápenatý je dôležitým produktom potravinárskych prídavných látok a potravinárskych prísad. Askorbát vápenatý je možné pridávať do polievok a jedál polievkového typu a dodávať vápnik bez zmeny pôvodnej chuti jedla a straty fyzickej aktivity. Ide teda o bifunkčné činidlo pri prevencii rachitídy a skorbutu. Askorbát vápenatý má široké využitie, skorý vývoj, jednoduchú syntézu, vysokú účinnosť a nižšie náklady.
Kvalita látky: potravinárska
Podobné produkty









