logo template4

Karnaubský vosk organický

vyberte hmotnosť:
10 g 1.190
50 g 2.900
100 g 5.490
500 g 22.900
1000 g 38.900
20 kgna objednávku 669.000
Kód produktu: vds 090
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 0.99
1.19
ks

Organický karnaubský vosk 

 

Karnaubský vosk je čisto rastlinný a získava sa z listov brazílskej palmy karnaubskej, ktorá je vysoká až 15 metrov. Jeho listy sú sýto žltozelené až modrozelené, obe strany listov sú potiahnuté voskom, spodná strana je však hrubšia. Vosk sa po vysušení čiastočne rozpustí, zvyšok sa získa kefovaním, poklepávaním a škrabaním.

Potom sa roztopí a zbaví usadzovacích nečistôt a preoseje sa.
Zberá sa 10 až 20 listov raz alebo dvakrát ročne, pričom dospelá palma má asi 35 listov. Jeden list dáva asi 5 gramov karnaubského vosku, ktorý je tvrdý, krehký a ľahko sa rozomelie.
Surový karnaubský vosk má svetlo žltkastú, zelenkastú až tmavošedú farbu a je popretkávaný vzduchovými bublinami. Je to najtvrdší známy prírodný vosk a dokonca sa používa ako prísada do voskov a leštiacich prostriedkov na automobily. Medzi jeho zložky patria okrem esterov aj voľné kyseliny, voľné alkoholy, uhľovodíky a živice.

Náš najčistejší prírodný karnaubský vosk od tradičnej brazílskej spoločnosti „Carnaúba do Brasil“ má mierne aromatickú vôňu a topí sa pri 82 až 86 ° C.
Karnauba je nestráviteľný a neškodný vosk pre ľudí a životné prostredie, pretože sa získava z listov karnaubskej palmy. V potravinárskom priemysle sa karnaubský vosk používa rôznymi spôsobmi a na obaloch potravín je označený štítkom E903.

V tuhších krémoch a balzamoch, ako aj v make-up výrobkoch (maskara, lesk na pery atď.) Dodáva karnaubský vosk konzistenciu a krásny, dlhotrvajúci lesk. Stabilizuje tiež rúže, výrobky na opaľovanie alebo vodeodolné formulácie make-upu.

Leštidlá na nábytok
Ošetrujúce a čistiace prostriedky na automobily alebo nábytok obsahujú karnaubský olej: K týmto prostriedkom sa pridáva karnaubský vosk, aby sa dosiahol lepší lesk a povrch sa utesnil. Karnaubské leštenie je pravdepodobne najznámejšie použitie karnaubu. Leštidlá na topánky obsahujú ako najdôležitejší leštiaci prostriedok vysoko kvalitný karnaubský vosk - chráni kožu pred vodou a vlhkosťou a dodáva jej krásny lesk.


Vosk dodáva perám úžasný lesk a dá sa dokonca použiť ako vegánska náhrada včelieho vosku.
Odporúča sa toto: Nahraďte množstvo včelieho vosku uvedené v recepte 50% karnaubského vosku a 50% jojobového vosku!

Tu je malá pomôcka na výmenu voskov:
Vosk z kandelíly (1: 0,8) - namiesto 10 g včelieho vosku použite 8 g kandelílového vosku
Karnaubský vosk (1: 0,7) - namiesto 10 g včelieho vosku použite 7 g karnaubského vosku
Jojobový vosk (1: 1,8) - namiesto 10 g včelieho vosku použite 18 g jojobového vosku

Vzhľad : tuhý vosk
Hlavný účel
Suroviny pre balzamy a prípravky chrániace pokožku, suroviny pre starostlivosť o dieťa, všetko, čo súvisí s dekoratívnou kozmetikou, dôležité veci pre čistenie a čistiace prostriedky, účinné látky pre suchú, bariérou narušenú a citlivú pokožku
Tepelne stabilné áno - veľmi dobrá tepelná stabilita
rozpustnosť iba v horúcich voskoch a olejoch (tuková fáza)
Spracovanie pri výrobe mydla
Časť z celkového množstva tuku (GFM) sa rozpustí spolu s tukmi
Spracovanie v prírodnej kozmetike Tuková fáza
Typ pokožky / typ vlasov
Detská pokožka, mozoly, drsné oblasti pokožky, popraskaná pokožka, starostlivosť po opaľovaní, citlivá, veľmi citlivá pokožka, normálna, bezproblémová pokožka, zrelá pokožka, veľmi citlivá pokožka, veľmi suchá, šupinatá pokožka
Účinok na pokožku
ochranný / zadržiavajúci vlhkosť

zloženie INCI:
COPERNICIA PRUNIFERA (CARNAUBA) WAX

Karnaubský vosk sa vylučuje z listov palmy pochádzajúcej z Brazílie: Copernica Cerifera. Tento vosk s vysokou teplotou topenia a vysokou schopnosťou tvoriť film sa používa hlavne pri líčení. Je to hlavne základná zložka v zložení rúžov, v ktorých zvýši odolnosti voči teplu, tvrdosti a držaniu. Môže sa tiež použiť na zahustenie balzamov alebo emulzií a na zvýšenie ich filmotvornej sily. Teraz ho ponúkame v bio kvalite.

kozmetike sa karnaubský vosk používa hlavne v tyčinkách a rúžoch . Ale vedie k mnohým aplikáciám vo veľmi odlišných oblastiach. Používa sa napríklad vo výrobkoch na leštenie automobilov, obuvi, podláh alebo pri výrobe dentálnej nite. Sám je veľmi krehký a v mnohých aplikáciách sa spája s včelím voskom. V kombinácii s kokosovým olejom je tiež jednou z hlavných zložiek „vosku“, ktorý používajú surfisti . V potravinárskom priemysle sa nachádza ako prísada pod názvom E 903 a používa sa ako glazúra , ktorá dodáva potravinám lesklý vzhľad . Často sa nachádza v žuvačkách, cukrovinkách a v niektorých čokoládach. Taktiež nachádza uplatnenie vo farmaceutickom priemysle na poťahovanie určitých liekov .

 

VLASTNOSTI

  • Vosk s vysokou teplotou topenia, použiteľný v tyčinkách a rúžoch na zvýšenie ich odolnosti voči teplu
  • Zahusťovanie, texturovanie, kalenie
  • Vynikajúca sila na tvorbu filmu
  • Zlepšuje držanie rúžov ​​a makeup ceruziek
  • Stabilizátor v emulzii
 

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Tyčinky a rúže
  • Dezodorantové tyčinky
  • Ceruzky na líčenie
  • Riasenky
  • Balzamy
  • Ochranné krémy pre citlivú a suchú pokožku

SPOJENIA

  • Používajte ako jediný vosk v balzamoch alebo tyčinkách zmiešaných s olejmi a maslami: zahusťuje a zvyšuje teplotu topenia a tvorbu filmu.
  • kombinácii s inými voskami (candelilla, včelí) v tyčinkách, rúžoch a ceruzkách na líčenie ich vytvrdzujú a zlepšujú držanie.
  • kombinácii s emulgátorom : pridanie malého množstva (1 - 3%) vosku do emulzie ho zahustí a zvýši jeho stabilitu a schopnosť tvoriť film.
  • Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla. Po použití vrecko dobre uzavrite.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien