Powered by Smartsupp

Guma tragant (Gum Tragacanth)

vyberte veľkosť:
20 g 6.390
50 g 12.990
250 g 59.900
500 gna objednávku 99.000
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 056
Dostupnosť: na sklade
5.33 bez DPH
6.39 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Guma tragant (Gum Tragacanth)

Tragant E-413
Živicový tragant pochádza z kmeňov a konárov kríkov rodu Astragalus pôvodom z Ázie.

Použitie ako kozmetická prísada / prísada do potravín:
Tragant má veľmi vysokú schopnosť viazať vodu a dokonca aj malé množstvo tragantu robí tekutiny veľmi viskóznymi. Táto viskozita zostáva stabilná aj pri pôsobení tepla a silných kyselín. Vďaka svojej molekulárnej štruktúre sa tragant používa ako stabilizátor v emulziách a používa sa v kyslých potravinách.

Použitie v potravinách:

Prírodné zahusťovadlo sa používa ako prímes do hmôt, ktoré môžu byť určené predovšetkým na poťahovanie tort. Vďaka tejto gume sa hmota spevní a môžete tak vyvaľkať tenší plát. Tenko vyvaľkanú hmotu využijete aj na tvarovanie tenších okvetných lístkov, plátkov a ďalších krehkých ozdôb.

Sypký prášok jednoducho zapracujete do hmoty. Prípravok je bez chuti a arómy. Biely prášok je z prírodnej gumy, bez zápachu a bez príchuti. Jedná sa o jeden z najstarších prírodných emulgátorov.

Pridajte do modelovacej hmoty a vytvorte tak pevnejšiu a pružnejšiu pastu, ktorá spevní napr. okvetné lístky. Vďaka tomu možno váľať hmotu na veľmi tenké plátky, čím vytvoríte napr. verné kvety na drôtikoch. Tragant je zároveň zahusťovadlo, stabilizátor, emulgátor.

Oblasti použitia tragantu
Mliečne výrobky, omáčky, dresingy a iné potraviny
Suspenzné činidlo, stabilizátor, emulgátor
Gélotvorný prostriedok
Zahusťovadlo

Pekárenské výrobky
Vylepšené správanie sa vlhkosti, vylepšenie textúry výplní

Zmrzlina
Vylepšené zmrazovacie správanie
Prevencia nerovnomerného vytvárania ľadových kryštálov

Mnoho ďalších možných použití
Zahusťovadlo, stabilizátor vo farbách, údené produkty

Použitie v kozmetike a farmácii:

Zložka na stabilizáciu emulzií
Spojivá v mastiach

Tragant sa používa v kozmetike, používa sa napríklad v lakoch na vlasy.
Tragant je menej rozpustný vo vode ako Arabská guma. Napriek tomu napučiava vodou na lepkavú hmotu podobnú gélu.
Oblasť použitia sa používa vo farmácii ako stabilizátor emulzií a ako základ pre beztukové masti (pasta Bassorin). Tragant sa tiež používa na zubné protézy.

Zjednocuje alebo spája povrchy, drží pohromade zložky, pomáha zabrániť separácii emulzie na jej olejové a tekuté zložky a zvyšuje hrúbku vodnej časti kozmetiky a produktov osobnej starostlivosti.

Môže sa použiť ako emulgačné činidlo a zahusťovadlo kozmetických prípravkov vrátane lotionov, krémov a gélov. Viskozita tejto gumy je stabilná v emulziách a géloch od 4 do 8, ale s najlepšou stabilitou pri vyššom aj nižšom konci pH 2. Tragant je jednou z kyselinovzdorných gum, ktorá však musí byť pred pridaním kyselín úplne hydratovaná. 

Navrhované použitie
Guma tragant sa používa pre svoju viskozitu a vlastnosti tvoriace film v kozmetike pre krémy a na fixáciu vlasov často v spojení s inými prírodnými živicami. Vďaka dlhej trvanlivosti a vlastnostiam tvoriacim film je vhodná pre vlasové vody, krémy na ruky a krémy.

Odporúčaná miera použitia
Celkom 0,2 - 3%
Gély: 0,8 - 1,5%
Stabilizačná emulzia: 0,2 - 0,8%
Pozastavenie v géloch: 1,5 - 3,0%
Suspenzia v rozprašovateľných roztokoch: 0,2 - 0,6%
Zahustenie: 0,5 - 3%

Funkcia prísady
Zahusťovadlo

Ako uchovávať
Chladné suché podmienky, uzavreté 

Rozpustnosť
Ľahko rozpustný v studenej a horúcej vode

Vzhľad
Biely až svetlohnedý prášok

Zápach
Prakticky bez zápachu

pH
5-6 (1% roztok)

Krajina pôvodu výroby
Švajčiarsko

Update cookies preferences