Ceylónska škorica celá BIO
Ceylónska škorica celá BIO
- 100% prírodný produkt
- Prémiová kvalita
- Bez GMO
- Pôvod Srí Lanka / Ceylón
Škorica je aromatické korenie, ktoré pochádza z vnútra vavrínu. Potom, čo je kôra v období dažďov ošúpaná, nechá sa vyschnúť, kde sa stočí do tenkých roliek.
Užitočné vlastnosti škorice:
Farmaceutické štúdie ukázali, že škorica má všeobecné posilňujúce vlastnosti imunitného systému a pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, ktorá sa odporúča ľuďom s cukrovkou, stimuluje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.
Niekoľko gramov škorice v potravinách normalizuje hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať kardiovaskulárnym chorobám. Tí, ktorí denne konzumujú toto korenie, majú výrazne lepšiu hladinu cukru v krvi.
Škorica je dobrým zdrojom mangánu, vlákniny, železa, vápnika.
Pol lyžičky škorice denne znižuje hladinu cholesterolu.
Škorica má jedinečnú schopnosť bojovať s určitými infekciami.
Škorica obmedzuje rast rakovinových buniek.
Zmiešanie čajovej lyžičky škorice s jednou lyžicou medu prináša úľavu pri artritíde.
Škorica má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Pridanie škorice do jedla brzdí rast baktérií a zabraňuje kazeniu konzervovaných potravín.
Škorica je dobrý kozmetický výrobok a môže sa použiť pri zápaloch mazových žliaz a vlasových folikulov na koži.
Zloženie:
Cejlónska škorica (Cinnamomum verum/zeylanciim) - kôra
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 247 kcal / 1033 kJ
Sacharidy: 80,59 g
z toho cukry: 2,17 g
Vláknina: 53,1 g
Bielkoviny: 4,0 g
Tuky: 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Nenasýtené: 0,9 g
Soľ: 0,00 g
Účel:
na dochutenie sladkých i slaných jedál. Existuje špecifická sladko-korenistá chuť a teplá aróma.
Pokyny:
Pridajte (podľa svojho vkusu) do pečiva, dezertov, smoothies, likérov, slanej ryže so zeleninou, mäsových jedál a rýb, omáčok a ďalších.
Balenie: 5 kusov / cca 30 g