Baobab prášok BIO
Baobab prášok BIO
Baobab je plod afrického stromu baobabu. Prírodný, mierne kyslasto chutiaci ovocný prášok je bohatý na vlákninu.
Prášok baobabu je veľmi vhodný ako prísada do müsli, do smoothies, ale je možné ho použiť aj na varenie a pečenie alebo samostatne.
Priemerné výživové hodnoty na 100 g
Energia (kJ) / Energia (kcal) 1130/270
Tuk (g) 0,7
- nasýtené mastné kyseliny (g) <0,7
- mononenasýtené mastné kyseliny (g)
- polynenasýtené mastné kyseliny (g)
Sacharidy (g) 42
- Cukor (g) 25
Vláknina (g) 41
Bielkoviny (g) 2.8
Soľ (g) <0,5
Analyzované hodnoty podliehajú obvyklým biologickým výkyvom pre prírodné produkty.
Zloženie: Baobab prášok, bio, suchá dužina plodov afrického baobabu (baobab, Adansonia digitata), jemne zomletá
Baobab obsahuje: rozpustná a nerozpustná vláknina, vitamín C, vápnik, železo, triterpenoidy, saponíny, fenol, stenol
Ako sa pripravuje a používa prášok baobabu?
Mletá buničina sa ľahko používa v kuchyni. Vďaka jemnej, príjemnej chuti sa táto superpotravina perfektne hodí do džúsov, smoothies, dezertov, do rannej kaše alebo musli.
Ktoré vlastnosti sa priraďujú mletému prášku baobabu?
Vďaka vysokému obsahu vlákniny môže byť pravidelný príjem baobabu ideálnym spoločníkom pri redukcii hmotnosti. Hovorí sa o ňom, že má veľmi priaznivý vplyv na hladinu cukru v krvi a imunitný systém. Ovocie baobabu má údajne vďaka svojim polyfenolom protizápalové a antioxidačné účinky.
Existujú nejaké ďalšie možné použitia?
Na cesto na chlieb a koláče sa môže 10 percent z určeného množstva múky nahradiť ovocným práškom. To zvyšuje stráviteľnosť a spomaľuje rast hladiny cukru v krvi po konzumácii.