Powered by Smartsupp

Maitake BIO prášok 100 g

Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 071
Dostupnosť: na sklade
31.58 bez DPH
37.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Maitake BIO prášok 100 g

Maitake (Grifola Frondosa), tiež známa ako hrkálka, je populárna vitálna a jedlá huba, ktorá sa v tradičnom čínskom bylinkárstve používa už tisíce rokov. V preklade z japončiny znamená Maitake výraz „tanečná huba“.

V prípade nášho organického prášku maitake je celá plodnica huby vysušená a jemne zomletá pri nízkych teplotách. Všetky živiny si teda zachovajú a môžu byť optimálne absorbované telom.

Táto huba je typom adaptogénu. Adaptogény pomáhajú telu bojovať proti akýmkoľvek psychickým alebo fyzickým ťažkostiam. Pracujú tiež na regulácii systémov tela, ktoré sa stali nevyváženými. Aj keď táto huba môže byť použitá v receptoch iba na chuť, považuje sa za liečivú hubu.

Huba rastie divoko v častiach Japonska, Číny a Severnej Ameriky. Rastie na dne dubov, brestov a javorov. Môže sa pestovať a dokonca pestovať doma, aj keď zvyčajne už nebude rásť tak dobre ako vo voľnej prírode. Hríb zvyčajne nájdete počas jesenných mesiacov.

Aj keď sa huba maitake používa v Japonsku a Číne tisíce rokov, popularitu si získala až za posledných dvadsať rokov. Ľudia túto hubu chvália za prísľub zdravia, vitality a dlhovekosti.

Aké zdravotné výhody sa spájajú s hubami maitake?
V porovnaní s inými hubami vykazuje maitake lepšie výsledky v prevencii rakoviny a iných zdravotných stavov. Maitake má tiež pozitívny vplyv na celkovú imunitu.

Huby Maitake sú bohaté na:

antioxidanty
betaglukány
vitamíny B a C.
meď
draslík
vlákno
minerály
aminokyseliny
Huby sú tiež:

bez tuku
s nízkym obsahom sodíka
nízkokalorické
bez cholesterolu
Vedci v súčasnosti skúmajú jedinečný spôsob, akým huba podporuje celkové zdravie a bojuje proti chorobám.

Laboratórne výskumy naznačujú, že maitake môže byť účinný pri liečbe určitých chorôb. Na potvrdenie jeho účinku na človeka sú potrebné ďalšie štúdie, ale súčasné zistenia sú sľubné.

Štúdia z roku 2013 naznačuje, že maitake by mohla byť užitočná pri prevencii a liečbe rakoviny prsníka. Vedci naznačujú, že táto huba dokáže bojovať proti množeniu rakovinových buniek.

Cholesterol
Vedci v štúdii z roku 2013 zistili, že práškový extrakt maitake znižoval hladiny cholesterolu u myší. Ukázalo sa tiež, že zvyšuje mastné kyseliny, ktoré dodávajú energiu. Z tohto dôvodu vedci predpokladali, že konzumácia húb maitake môže pomôcť udržať zdravé tepny.

Cukrovka 2. typu
Výsledky štúdie z roku 2015 preukázali, že huba maitake môže mať pozitívny vplyv na potkany s cukrovkou 2. typu. Počas štúdie mala konzumácia húb maitake pozitívny vplyv na hladinu glukózy u potkanov. To poukazuje na potenciál húb pri liečbe cukrovky typu 2 u ľudí.

Huba Maitake môže byť tiež užitočná pri:

vírusy nachladnutia a chrípky
vysoký alebo nízky krvný tlak
imunitná funkcia
vedľajšie účinky chemoterapie

Jemný prášok možno posypať jedlom alebo zamiešať do nápojov. Je vhodný aj na prípravu ako čaj. Na jednu šálku je potrebná jedna čajová lyžička maitake prášku.

Zloženie: organický prášok maitake

Kvalita: kbA (kontrolované organické pestovanie)

Odporúčanie týkajúce sa spotreby: Pite 2 čajové lyžičky (2 g na čajovú lyžičku) denne s dostatkom tekutiny. Prášok je možné miešať aj s jedlom.

Skladovanie: chladné, suché a chránené pred svetlom.


Výživová hodnota 4g (dve čajové lyžičky) ... každá 100 g
Výhrevnosť 28,4 kJ / 6,7 kcal ,,,, 945 kJ / 224 kcal
Tuk 0,14 g 4,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny ... 0,02 g 0,8 g
Sacharidy 0,79 g 26,2 g
z toho cukor 0,04 g 1,22 g
Bielkoviny 0,58 g 19,4 g
Soľ 0 g 0,04 g

Update cookies preferences