Powered by Smartsupp

Artičoky sušené BIO 100 / 500 / 1000 g

vyberte veľkosť:
100 g 7.390
500 g 26.900
1000 g 44.490
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 462
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
6.16 bez DPH
7.39 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Artičoky sušené BIO

Artičok/ Cynara scolymus je druh bodliaka, ktorý sa pestuje pre svoju veľkú, jedlú kvetinovú hlavu.
Artičoky majú extrémne vysoký obsah antioxidantov v porovnaní s akoukoľvek inou zeleninou.
Okrem toho, že je artičok bohatým zdrojom vlákniny, ktorá pomáha tráveniu, môže posilňovať kosti, čistiť pečeň, zvyšovať prietok krvi, predchádzať srdcovým chorobám a predchádzať vrodeným chybám u novorodencov.
Kvetná hlava má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov a zvyčajne je pripravená na konzumáciu po uvarení alebo v pare.
Listy artičoky obsahujú množstvo fenolových kyselín, flavonoidy (rutín, luteolín), cynarín a seskviterpény (najmä karyofylén a beta-selinén).
Ďalej obsahuje triesloviny, cukrové látky, inulín, slizové látky, fytosteroly (taraxasterol), éterický olej, provitamín A a niekoľko enzýmov. Bylina sa vnútorne používa ako čaj alebo doplnok výživy na liečbu chorôb pečene a žlčníka, ako je poškodenie pečene, cirhóza, hepatitída a žltačka. Žlč a vlastnosti pečene artičokov sú spojené s látkami cynarín a chlorogénnymi a neochlórogénovými kyselinami nachádzajúcimi sa v rastline. Predpokladá sa, že tieto látky chránia pečeňové bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi, nadmernou konzumáciou alkoholu a inými toxínmi.
Klinické štúdie preukázali, že artičok môže znížiť hodnoty triglyceridov a cholesterolu v krvi, čo vysvetľuje, prečo sa bylina bežne používa na liečbu aterosklerózy.
Vedecké štúdie tiež dokazujú, že artičok zabraňuje oxidácii škodlivého LDL cholesterolu, o ktorom sa predpokladá, že hrá dôležitú úlohu pri rozvoji artériosklerózy.
Niekoľko klinických štúdií ukázalo, že extrakt z artičokov môže znížiť množstvo sérového cholesterolu a triglyceridov a niektoré nedávne štúdie naznačujú, že bylina môže pomôcť zlepšiť vzťahy medzi dobrým (HDL) a zlým (LDL) cholesterolom.
Posilňuje vstrebávanie živín z potravy a trávenie tukov a môže sa použiť pri zápche spôsobenej zlou funkciou pečene.
Artičoky sa používajú vo forme bylinkových čajov, tinktúr, tabliet a kapsúl.
Ako čaj: Jedna polievková lyžica sušených drvených listov v jednej šálke vriacej vody. Čaj sa potom 10 minút lúhuje a potom precedí. Často sa odporúča vypiť pohár pol hodiny pred každým jedlom. Potom je možné do čaju vtlačiť kúsok citrónu, aby sa chuť trochu oživila, ak je to potrebné. Ak je to potrebné, môžete na osladenie nápoja pridať aj med.
Ukázalo sa, že pravidelné pitie čaju podporuje zdravie a vzhľad pokožky, vlasov a nechtov. Pre tých, ktorí trpia nežiaducimi škvrnami alebo výskytom akné, môže byť artičokový čaj vynikajúcim spôsobom, ako pomôcť pri znižovaní a predchádzaní týmto problémom a oveľa viac. Ukázalo sa tiež, že pitie tohto bylinného čaju vám môže pomôcť lepšie vstrebávať určité vitamíny a minerály, čo je veľkou výhodou pre podporu zdravého tela.

Update cookies preferences