Ocot
Jablčný ocot existuje už tisíce rokov. V dávnych dobách to bola liečba kašľa a infekcií. A dnes sa jablčný ocot ponúka ako pomôcka na chudnutie, na reflux kyseliny. Jedno z najväčších zdravotných tvrdení o jablčnom octe súvisí s cukrovkou a kontrolou hladiny cukru v krvi. Niekoľko malých štúdií zistilo, že konzumácia jablčného octu po jedle môže znížiť hladinu glukózy v krvi (cukor). To by mohlo byť užitočné pre ľudí s cukrovkou 2. typu alebo prediabetom. Gastroezofageálna refluxná choroba, GERD, kyslý reflux – bez ohľadu na to, ako to nazývate, je to nepríjemné. Mnoho ľudí prisahá na jablčný ocot ako liek na reflux kyseliny. Ak sa snažíte schudnúť, každá malá podpora vám môže pomôcť. A jablčný ocot môže pomôcť pri chudnutí. Jedna malá štúdia ukázala, že pridanie jablčného octu do zdravej stravy môže ľuďom pomôcť schudnúť.
Jablčný ocot dodáva marinádam a šalátovým dresingom pikantnú notu. Môžete tiež pridať kvapku do svojich obľúbených omáčok a duseného mäsa pre extra chuť. Mnoho ľudí používa jablčný ocot pri zaváraní a nakladaní. Jeho kyslosť zabíja baktérie, ktoré môžu spôsobiť pokazenie jedla.