logo template4

Recept na denný krém s baobab olejom pre citlivú pleť

Recept na denný krém s baobab olejom pre citlivú pleť

Poskytuje vlhkosť a má vyrovnávajúci účinok
Má účinok na obnovu buniek a bojuje proti voľným radikálom
Poskytuje väčšiu pružnosť a sviežu a žiarivú pleť

Množstvo receptu: 50 ml

Tuková fáza
5 g Baobabový olej 
3 g Jojobový olej
2 g Rafinovaný olej z hroznových jadierok
3 g Emulsan II
Vodná fáza
35 ml alebo 35 g destilovaná voda
Prísady a účinné látky
1 ml alebo 1 g alebo 32 kvapiek extrakt zo ženšenu
1 ml alebo 0,80 g alebo 20 kvapiek Vitamín ACE tekutina
1 hrot noža Koenzým Q10, kozmetická surovina
10 kvapiek D-panthenol 75%
Konzervácia
5 kvapiek geogard 221 má trvanlivosť 6 mesiacov / 10 kvapiek geogard 221 má trvanlivosť 12 mesiacov

Postup:
1
Zmerajte suroviny na tukovú fázu, okrem emulsanu, a dajte ich dohromady do ohňovzdornej kadičky. Pred odvážením  emulsanu nalejte trochu oleja do misky a pridajte odvážený Q10. Q10 je rozpustný iba v oleji a nemal by byť zahrievaný príliš vysoko. Pridáva sa iba do vlažného krému na záver.
2
Odmerajte 35 ml / g destilovanej / prevarenej vody rovnobežne s tukovou fázou do ďalšej ohňovzdornej kadičky.
3
Obe kadičky dajte do plytkého hrnca vo vodnom kúpeli a zohrejte na 70 ° C. Suroviny tukovej fázy opatrne miešajte, kým sa všetko neroztopí.
4
Akonáhle dosiahne 70 ° C a všetko sa roztopí, vyberte panvicu zo zdroja tepla.
5
Vyberte obidve kadičky z vodného kúpeľa a za miešania s minimixérom pomaly nalejte vodnú fázu do tukovej fázy. Po 2 - 3 minútach odložte minimixér a miešajte sklenenou tyčou alebo špachtľou, kým výsledná emulzia nedosiahne teplotu 30 ° C.
6
Hneď ako je emulzia vlažná, pomaly vmiešavame aditíva a účinné látky, ako aj Q10, kým sa všetko úplne nespojí.
7
Potom skontrolujte pH. Malo by to byť medzi 5 alebo 5,5. V prípade potreby upravte pH kyselinou mliečnou. Často stačí jedna kvapka na 50 ml. 
8
Nakoniec krém na tvár konzervujte a nalejte do priloženej nádoby a očistenej alkoholom. Na nádobu umiestnite štítok s názvom produktu a dátumom výroby a dátumom spotreby.
Krému trvá asi 24 hodín, kým sa dosiahne požadovaná pevnosť

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom