EMULGÁTOR OLIVEM 1000
EMULGÁTOR OLIVEM 1000
Tento emulgátor odvodený z olivového oleja umožňuje ľahkú výrobu veľmi jemných a penetračných emulzií s textúrami v dokonalej afinite k pokožke. Dodá vašim krémom zvláčňujúci a zvlhčujúci účinok * a hodvábny dotyk. Olivem 1000 vytvára v emulzii lamelárne štruktúry (tekuté kryštály), ktoré zaisťujú dlhotrvajúci zvlhčujúci * efekt a postupnú difúziu aktívnych zložiek. Je to emulgátor veľmi rýchlo absorbovaný pokožkou, ideálny pre nemastný pocit.
* hydratácia horných vrstiev epidermis.
TYP EMULZIÍ
TYP PLETIVšetky typy pleti |
|
VLASTNOSTI
* hydratácia horných vrstiev epidermis |
|
POUŽÍVA SAPríprava krémov a mliek na tvár alebo telo. Ideálne najmä na vykonávanie:
* hydratácia horných vrstiev epidermis |
Uchovávajte mimo dosahu detí, neprehĺtajte, vyhýbajte sa kontaktu s očami.
HORÚCA EMULGÁCIA PRI ASI 70 ° C |
Ručný šľahač alebo elektrický mixér
Olivem 1000 rozpustite v olejovej fáze pri približne 70 ° C.Vodná fáza sa zahreje v inej nádobe na asi 70 ° C.
2 fázy premiešajte intenzívnym pretrepaním.
TYPICKÉ DÁVKY
Celkové množstvo konečného vzorca | 6% Olivem 1000 | 8% Olivem 1000 | 10% Olivem 1000 |
---|---|---|---|
~ 30 ml | 1,8 g | 2,4 g | 3,0 g |
~ 50 ml | 3,0 g | 4,0 g | 5,0 g |
~ 100 ml | 6,0 g | 8,0 g | 10,0 g |
SPOJENIA
- Použiť ako jediný emulgátor
- V nízkych dávkach (2 - 5%) v kombinácii s koemulgátorom, ako je emulgátor VE
- Pri nízkych dávkach (2 - 5%) je tiež možné vyrobiť stabilné emulzie pridaním gélotvorného činidla, ako je xantánová guma (0,2 - 0,3%), do vodnej fázy. Poskytuje veľmi príjemný sklz pri nanášaní a zlepšuje stabilitu emulzie, zatiaľ čo ju mierne zahusťuje.
Kompatibilita s konzervačnými látkami:
Extrakt z grapefruitových jadier | Naticide | Cosgard | Komplex benzoát a sorbát | Leucidné |
---|---|---|---|---|
** | *** | *** | *** | *** |
(*** žiadny vplyv na stabilitu, ** pokles stability bol pozorovaný v niektorých prípadoch pri nízkych dávkach alebo bola pri pridaní konzervačnej látky zaznamenaná dočasná destabilizácia, * riziko destabilizácie emulzie)
ŠTANDARDNÉ VZORCE
- Výroba krémových krémov: 5 až 30% olejovej fázy a 5 až 8% Olivem 1000 (obvyklé dávkovanie: 6%), ktoré sa majú rozpustiť v olejovej fáze.
- Realizácia „želé“ krémov bez oleja: 5 až 10% Olivem 1000, čo bude jediná mastná fáza. V tomto prípade dispergujte Olivem 1000 za horúca vo vodnej fáze, prípadne v kombinácii s 0,1 až 0,3% xantánovej gumy, aby sa zahustil a stabilizoval prípravok.
% 1 000 Olivem |
% olejovej fázy |
|||
10% | 20% | 30% | ||
3% | Mliečny krém až tekutý krém, ľahká textúra . Riziko nestability: na stabilizáciu emulzie pridajte 0,2 - 0,3% xantánovej gumy do vodnej fázy alebo použite koemulgátor (napríklad VE). |
Neodporúča sa, riziko nestability | Neodporúča sa, riziko nestability | |
5-6% | Ľahko tekutý a zvlhčujúci krém * , veľmi dobrá stabilita | Polohustý krém, svieža nemastná textúra , veľmi dobrá stabilita | Bohatý, ale veľmi prenikavý krémový krém , veľmi dobrá stabilita | |
8% | Ľahký hodvábny krém , veľmi dobrá stabilita | Hustý krémový krém , veľmi dobrá stabilita | Hustý bohatý krém , veľmi dobrá stabilita |
* hydratácia horných vrstiev epidermis
ZÍSKANÉ TEXTÚRY
- 5% Olivem 1000
- 30% rastlinný olej z lieskových orechov
- 64,4% vody
- 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
- 5% Olivem 1000
- 30% rastlinný olej z lieskových orechov
- 64,4% vody
- 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
- 8% Olivem 1000
- 30% sezamový rastlinný olej
- 61,4% vody
- 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
- 5% Olivem 1000
- 10% sezamový rastlinný olej
- 84,4% vody
- 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
- 8% Olivem 1000
- 91,1% vody
- 0,3% xantánovej gumy
- 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
INCI: Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate