Powered by Smartsupp

Lysolecithin E60

vyberte veľkosť:
50 ml 6.390
100 ml 10.790
500 mlna objednávku 48.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 1340
Dostupnosť: na sklade
5.20 bez DPH
6.39 ks
Kúpou získaš 7 bodov do vernostného programu
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

EMULGÁTOR SÓJOVÝ LECITÍN - Lysolecithin E60

Sójový lecitín je veľmi zaujímavý rastlinný emulgátor pre svoje zvláčňujúce vlastnosti a vynikajúcu afinitu k pokožke. Lecitíny sú prírodné emulgátory prítomné najmä v sójových bôboch, slnečnicových semenách a repke olejnej, ale tiež vo vaječnom žĺtku. Lecitín, ktorý ponúkame, je extrahovaný zo zaručene neobsahujúcej GMO sóje. Zapracované do emulzií zvýši ich stabilitu pri zachovaní pomerne tekutej textúry s veľmi hodvábnym dojmom. Okrem toho je to emulgátor, ktorý citlivá pokožka veľmi dobre znáša. Sójový lecitín má osobitosť mierne zafarbujúci krémy do žltej farby.

Pôsobí ako prírodný emulgátor a zvyšuje stabilitu emulzií, ktoré sa vyznačujú vysokou rozpustnosťou vo vode. Najlepšie sa hodí pre emulzie s vysokým obsahom vody. Emulzie sa javia ľahšie, menej mastné, menej tvoriace film, hydratujú a absorbujú sa rýchlejšie. Dá sa použiť aj vo vlasových a kúpeľových výrobkoch.

Pôvod: hydrolyzovaný lecitín zo sóje (non-gmo)

INCI: Enzym-Modified Soy Lecithin
HLB: 9-12

Najvýraznejším rozdielom medzi lyzolecitínom a inými lecitínmi je pocit emulzie v pokožke. Vyzerajú ľahšie, menej mastné, menej tvoriace film, hydratujú a rýchlejšie sa vstrebávajú.

V starostlivosti o vlasy sa lyzolecitín osvedčil ako výživný a kondicionujúci prostriedok v šampónoch, vlasových sérach a kondicionéroch.
Všimnite si, že v šampónoch a kondicionéroch pôsobí pri kyslom pH približne 5 druhov fosfolipidov z lyzolecitínu ako katiónové lipidy a priťahujú záporne nabitý povrch vlasov na poškodených vlasoch.

Môže sa použiť v olejoch do kúpeľa, aj keď sa lipidové zložky vo fľaši usadzujú a musia sa pretrepať.

Lyzolecitín dodáva emulzii žltkastú farbu a konzistencia sa vyvíja po 24 hodinách.

Lysolecitín pokrýva širokú škálu možných emulzií a tiež emulguje kompozície s vyššou fázou vody a tuku.
Lysolecitín je nezávislý od pH. Môže sa rozpustiť v tukovej fáze alebo pridať priamo do fázy ohriatej vody. Lysolecitín sa môže tiež vmiešať do hotového krému na následné dávkovanie. Lysolecithin by sa mal vždy používať v kombinácii s inými látkami zvyšujúcimi konzistenciu, ako sú bambucké maslo, včelí vosk, lanolín a / alebo cetylalkohol. Lysolecithin má vysokú schopnosť viazať vodu a získate ľahké, hladké a dobre zvlhčujúce krémy.

Môže sa použiť ako hlavný emulgátor (aplikačná koncentrácia 3–5%) a ako koemulgátor (aplikačná koncentrácia 0,5–1%).

TYP EMULZIÍ
Najmä emulzie „olej vo vode“, ale aj emulzie „voda v oleji“, ktoré používajú vysoký podiel olejovej fázy a vosku.

Aplikácie, použitie:

A. pre emulzie odporúčame aplikáciu v tukovej fáze a zahrievaní na 70 ° C, v koncentráciách od 0,5 do 6%.
B. najlepšie množstvo tukovej fázy je 20 - 45%.
C. dávka silne závisí od tukovej fázy, štruktúry tuku / oleja a od použitia alebo neprítomnosti gélovej prísady vo formulácii.
D. použitie ako studeného emulgátora je tiež možné.
E. samotný lyzolecitín nemá žiadne textúrne vlastnosti, je to čistý emulgátor.
F. v emulziách typu O / W sa lyzolecitín môže používať ako sólový emulgátor 3-6% v kombinácii s gélovou prísadou alebo stabilizačným činidlom.
G. môže byť použitý ako koemulgátor v rozsahu 0,5 až 1% pre rôzne typy emulzií.
H. v kúpeľových výrobkoch, ako sú kúpeľové oleje, možno lyzolecitín použiť až do 10%.

TYP PLETI

Všetky typy pleti, zvlášť suchá, dehydratovaná a citlivá

VLASTNOSTI

  • Studený emulgátor: umožňuje vytváranie emulzií pri izbovej teplote za predpokladu, že sú stabilizované gumou (Xanthan alebo Guar) vo vodnej fáze.
  • Koemulgátor : stabilizuje emulzie v kombinácii s iným emulgátorom
  • Modifikátor textúry: dodáva veľmi hodvábny nádych a pomerne tekutú textúru
  • Zmäkčovadlo : zjemňuje pokožku
  • Filmogénny: zabraňuje dehydratácii pokožky, chráni ju pred agresiami (chlad, vietor, vlhkosť, sucho atď.)
  • Veľmi dobrá afinita k pokožke, pretože polárne lipidy (fosfolipidy a glykolipidy) tvoriace lecitín sú podobné tým, ktoré tvoria membrány našich buniek.
  • Vhodný pre citlivú pokožku
  • Vhodné pre atopickú pokožku
  • Veľmi dobrá biologická odbúrateľnosť (je prirodzenou súčasťou mnohých rastlín)
 

POUŽÍVA SA

Tvorba a stabilizácia všetkých emulzií (mlieka, krémov) a obohatenie textúry. Sójový lecitín pomáha:

  • Vytvorte studené emulzie typu „olej vo vode“ , ktoré sa stabilizujú pridaním gumy (Xanthan alebo Guar) do vodnej fázy. Tieto emulzie budú dosť tekuté, s veľmi zvlhčujúcim * chladným dotykom a dobrým kĺzaním po pokožke.
  • Stabilizujte emulzie pri nízkych dávkach emulgačného vosku č. 1 alebo č. 2 alebo emulzií na báze esterov cukru a získajte výživné textúry, ktoré sú pomerne tekuté a veľmi hodvábne.

* hydratácia horných vrstiev epidermis

 

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Starostlivosť o suchú pokožku
  • Ochranné krémy pre citlivú pokožku
  • Výživné telové mlieka
  • Krémy alebo masky na úpravu vlasov
Uchovávajte mimo dosahu detí, neprehĺtajte, vyhýbajte sa kontaktu s očami.
dávkovanie 3 AŽ 5%
(z celkovej hmotnosti vášho prípravku), ktoré sa majú zaviesť v olejovej fáze. Môže byť rozpustený za studena alebo za tepla.
NEROZPUSTNÝ VO VODE - (emulguje s vodou)
ROZPUSTNÝ V OLEJI

POUŽITIE SÓJOVÉHO LECITÍNU AKO JEDINÉHO EMULGÁTORA: 

Ručný šľahač alebo elektrický mixér

Proces je možné vykonať za studena.

 Do olejovej fázy pridajte sójový lecitín a dobre premiešajte, aby sa rozpustil.
 Vodná fáza sa pripraví pridaním gumy (Xanthan alebo Guar) v množstve 0,3 až 0,5%, aby sa stabilizovala a zahustila emulzia. Nechajte gél vytvarovať.
 Nalejte gélovú vodnú fázu do olejovej fázy a intenzívne miešajte najmenej 5 minút.
 Keď je emulzia dobre vytvorená, pridajte konzervačnú látku a účinné látky.

POUŽITIE SÓJOVÉHO LECITÍNU V KOMBINÁCII S INÝM EMULGÁTOROM: 

 Do olejovej fázy pridajte sójový lecitín a pokračujte v emulgácii podľa odporúčaného postupu pre použitý primárny emulgátor. Spravidla bude potrebné zahriať.
 Najlepšie je vyhnúť sa príliš dlhému zahrievaniu sójového lecitínu, pretože ako rastlinný olej môže byť náchylný na oxidáciu.

TYPICKÉ DÁVKY

Celkové množstvo konečného vzorca 3% sójový lecitín 5% sójového lecitínu
~ 30 ml 0,9 g 1,5 g
~ 50 ml 1,5 g 2,5 g
~ 100 ml 3,0 g 5,0 g

SPOJENIA

  • S gumou: bez gumy vo vodnej fáze je ťažké stabilizovať emulziu, v ktorej je sójový lecitín jediným emulgátorom. Na získanie stabilnej emulzie odporúčame použiť 5% sójového lecitínu a do vodnej fázy pridať 0,3 až 0,5% xantánovej alebo guarovej gumy.
  • S iným emulgátorom: sójový lecitín sa dá veľmi dobre použiť v kombinácii s iným emulgátorom a poskytuje bohatý a hodvábny pocit.

Kompatibilita s konzervačnými látkami:

Extrakt z grapefruitových jadier Naticide Cosgard Komplex benzoát a sorbát Leucidné
*** *** *** *** ***

(*** žiadny vplyv na stabilitu, ** pokles stability bol pozorovaný v niektorých prípadoch pri nízkych dávkach alebo bola pri pridaní konzervačnej látky zaznamenaná dočasná destabilizácia, * riziko destabilizácie emulzie)

Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla. Po použití nádobu pevne uzavrite.

ZÍSKANÉ TEXTÚRY

  • 5% emulgačný vosk č. 1
  • 3% sójový lecitín
  • 30% rastlinný olej Makadamia
  • 61,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
  • 3% emulgačný vosk č. 1
  • 3% sójový lecitín
  • 48% rastlinný olej Makadamia
  • 4% mangové maslo
  • 4% vosk Mimosa
  • 37,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 3% emulgačný vosk č. 2
  • 3% sójový lecitín
  • 30% rastlinný olej Makadamia
  • 63,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 10% esteru cukru
  • 5% sójového lecitínu
  • 30% rastlinný olej Makadamia
  • 54,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 5% sójového lecitínu
  • 30% jojobový olej
  • 64% vody
  • 0,4% xantánovej gumy
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
  • 5% sójového lecitínu
  • 30% jojobový olej
  • 64% vody
  • 0,5% guarovej gumy
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
 
Update cookies preferences