Bulharská morská soľ z jazera Atanasovsko - hrubo mletá, nejodizovaná, 300 g
Bulharská morská soľ z jazera Atanasovsko - hrubo mletá, nejodizovaná, 300 g
Stolová morská soľ
Morská soľ je prírodný produkt. Obsahuje viac ako sto minerálnych látok, pozostávajúcich z viac ako 80 chemických prvkov a žiadna z nich nebola umelo pridaná. V Bulharsku je ťažba morskej soli známa už po stáročia. Jedným z podnikov s viac ako 100-ročnou históriou v tejto oblasti výroby je Čiernomorská soľnica - Burgas.
Bez alergénov (podľa európskej smernice 2006/l 42 EC)
Bez farbív
Bez protihrudkujúcich látok
Žiadne prísady ošetrené ionizačnými lúčmi na účely konzervácie
Bez GMO
Výroba morskej kryštálovej soli prebieha metódou solárneho odparovania morskej vody – využíva slnečnú energiu, čo z nej robí ekonomicky najvýhodnejší spôsob. Preto má široké uplatnenie v krajinách s vhodnými klimatickými podmienkami. Čiernomorská soľnica pracuje podľa fokinskej metódy, ktorá sa vyznačuje jednorazovým zberom vykryštalizovanej soli. Ťažba je organizovaná v dvoch samostatných výrobných jednotkách - Severný solivar a Južný solivar, ktoré sa nachádzajú na území Atanasovského jazera. Plocha dvoch solivarov je 15 100 dekárov.
Surovinou používanou na ťažbu soli je voda Čierneho mora. Jej slanosť je 1,8 %, obsah kuchynskej soli okolo 13 g/l.
Produkcia soli závisí od klimatických podmienok a má sezónny charakter. Produkčné obdobie zahŕňa mesiace od apríla do októbra, odvtedy výpar prevyšuje množstvo zrážok.
Zber soli sa vykonáva ručne. Soľ sa skladuje vonku vo forme pyramídových figúrok s hmotnosťou 500-4000 ton.
Ako využiť bulharskú morskú soľ z jazera Atanasovsko - hrubo mletú, nejodidovanú:
Univerzálna kuchynská soľ.
Ingrediencie:
Kryštálová morská soľ (NaCl ≥ 97 %), horčík (Mg ≤ 0,30 %), vápnik (Ca ≤ 0,20 %), , sírany ≤ 3,0 %, mikro a makro prvky, obsah vlhkosti ≤ 0,6 %.
Môže obsahovať stopy jódu.
Dodatočne vysušené.
Skladovať v čistých a suchých priestoroch.
300 g
Podobné produkty









