logo template4

BIO OLEJ BABASSU

Cena 7.69
Dostupnosť: skladom +1
Kód produktu: a 1047
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

BIO OLEJ BABASSU

S jemnou a prenikavou textúrou je olej z babassu veľmi dobrou oporou pri príprave masážnych olejov. Vďaka svojej penivej sile, ktorá je už raz zmydelnená, je veľmi zaujímavá aj na výrobu „domácich“ mydiel v studenom zmydelňovaní.

Babassu je pôvodná amazonská rastlina , ktorú nájdete až na Floride. Jeho názov pochádza z jazyka amazonského kmeňa Tupi-Guarani :
„Uauaçu“, kde sa uau vyslovuje ba = ovocie a açu = veľký .
Tento veľmi robustný strom môže dosiahnuť 20 metrov na výšku a mať až 500 orechov od 6 do 12 cm. Tieto semená obsiahnuté v týchto orechov sú lisované . Potom sa získa olej Babassu .
Používali ho už Mayovia a aj dnes nájdeme babasový olej v pôvodnej  "kozmetike" .

Tento olej, veľmi bohatý na kyselinu laurovú, má vynikajúce penetračné vlastnosti a je označený ako nekomedogénny . Veľmi jemný, je tiež veľmi zvláčňujúci a je vhodný pre všetky typy pleti, aj pre tú najcitlivejšiu. Jeho vysoká koncentrácia tokotrienolov mu dodáva antioxidačné a anti-aging vlastnosti . Olej Babassu, ktorý sa široko používa v kozmetických prípravkoch na telo , tvár a vlasy , bude tiež dokonale vhodný na výrobu vašich domácich mydiel pri zmydelňovaní za studena, najmä vďaka penivej sile, ktorú po zmydelnení prináša.

Rozhodli sme sa  uprednostniť  olej Babassu pred olejom z palmových jadier, pretože okrem podobného zloženia a kozmetických vlastností umožňuje obchod s olejom Babassu podporu miestneho hospodárskeho rozvoja a životného prostredia,  ďaleko od odlesňovania spôsobeného kultiváciou palmových jadier.

Amazonský
olej Olej Babassu, ktorý ponúkame, je vyrobený z orechov zhromaždených zo stromov rastúcich vo voľnej prírode v oblasti východnej Brazílie uprostred Amazonky .

Trvalo udržateľný hospodársky a environmentálny rozvoj
V súčasnosti viac ako 600 000 žien organizovaných v združeniach bojovalo za zákon prijatý v 3 z 5 brazílskych štátov, v ktorých Babassu rastie.
Tento zákon im zaručuje právo slobodne používať orechy Babassu na výživu svojich rodín, a tým prispievať k hospodárstvu komunity. Tieto ekonomické opatrenia majú za cieľ tiež chrániť strom Babassu tým, že sa zakazuje odlesňovanie, používanie pesticídov a využívanie plodín , ktoré sú škodlivé . Tým, že uprednostňujeme rastlinný olej Babassu, pomáhame podporovať miestne obyvateľstvo a ochranu životného prostredia .
Ideálny olej na mydlá
Tento veľmi prenikavý a filmotvorný olej jevďaka svojej bohatosti na kyselinu laurovú , ale zároveň jemný a zvláčňujúci , dokonale vhodný pre všetky typy pleti, dokonca aj pre citlivú pokožku.

Jeho vysoká koncentrácia tokotrienolov mu tiež dodáva antioxidačné a anti-aging vlastnosti .
Tento olej sa používa na prípravu „domácej“ kozmetiky na tvár, telo a vlasy, je tiež ideálny na výrobu vašich „domácich“ mydiel pri zmydelňovaní za studena, pretože poskytuje dobrú penivosť.

VLASTNOSTI

  • Jemný  a prenikavý , veľmi dobrý masážny základ, ktorý nezanecháva pocit mastného filmu.
  • S jeho obsahom kyseliny laurovej, je to tiež vynikajúci olej pre výrobu mydiel , ktoré poskytuje dobré peniace zmydlenie.
  • Pôsobí proti voľným radikálom a proti starnutiu (vďaka tokotrienolom), bojuje proti starnutiu pokožky.
  • Ochranný , zabraňuje dehydratácii pokožky.

INDIKÁCIE

  • Všetky typy pleti, aj tá najcitlivejšia
  • Suché kože
  • Hrubá, šupinatá pokožka

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Masážny základ s éterickými olejmi
  • Mydlá, balzamy, krémy, ...
  • Prevencia starnutia pokožky
  • Suchý ošetrujúci olej pre telo

V PRAXI

  • Rastlinný olej Babassu sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.
    Tento olej má tendenciu tuhnúť pri teplote pod 20 ° C. Tento jav nemá vplyv na jeho kvalitu. Odporúčame ho zahriať. ak je to potrebné, pred použitím prelejte pod prúdom vlažnej vody, aby ste ho skvapalnili.

VLASTNOSTI

  • Ochranný a filmotvorný , zabraňuje dehydratácii vlasov.
  • Obnovuje lesk a vitalitu poškodených vlasov.
  • Je bohatý na kyselinu laurovú, ako aj kokosový olej, a má vynikajúcu afinitu k vlasovým vláknam

INDIKÁCIE

  • Devitalizované vlasy
  • Hrubé vlasy
  • Suché konce

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Oleje a balzamy na vlasy na posilnenie a stimuláciu krehkých a suchých vlasov

SYNERGIE

  • Ak chcete vlasy skrášliť, urobte ich lesklejšími: ceramidy, ricínový olej, éterický olej Ylang-Ylang, ...
  • Na posilnenie vlasov: rastlinné oleje z kokosu, sapote, kukui a rastlinné maslá z manga, bambuckého masla, salu, kokumu a murumuru, ...
  • Pre lámavé vlasy: Citrónový éterický olej a borákový rastlinný olej, ...
Spôsob získania

Prvé lisovanie za studena

100% čisté a prírodné, panenské , prvé lisovanie za studena bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetická kvalita.

Divoký

- Vzhľad: kvapalina alebo tuhá olejovitá kvapalina (ak je teplota nižšia ako 20 ° C)
- Farba: veľmi svetložltá
- Zápach: mierne orieškový
- Dotyk: pomerne rýchlo preniká do pokožky.

Hustota
0,91
 
Zmydelňovací index
245-256
 

Zloženie v mastných kyselinách   :

  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (omega-9) (7,22%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina laurová (46,16%) , kyselina myristová (19,09%), kyselina palmitová (9,85%), kyselina kaprylová (6,68%)

Ostatné aktívne zložky :

  • Tokotrienoly (46 až 136 mg / kg): silné antioxidanty, dokonca viac ako tokoferoly
  • Fytosteroly (500 až 800 mg / kg vrátane beta-sitosterolu, kampesterolu, stogmasterolu): zlepšujú bariérovú funkciu pokožky a mikrocirkuláciu, spomaľujú starnutie pokožky, sú protizápalové, chránia pred pôsobením UV lúčov.
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien