Sušené ovocie Goji BIO
Sušené ovocie Goji BIO
Pokiaľ ide o tradičnú čínsku medicínu, plody goji majú sladkú chuť a neutrálnu povahu. Pôsobia na pečeň, pľúca a obličky a obohacujú jin. Môžu sa konzumovať v surovom stave ako džús, víno, čaj alebo tinktúra. Denná dávka 10 - 30 g poskytuje viac vitamínu C ako pomaranče, viac betakaroténu ako mrkva a viac železa ako steak. Bobule goji sú dobrým zdrojom vitamínov skupiny B a antioxidantov. Goji bobule bohaté na polysacharidy zlepšujú funkciu imunitného systému. Obsahujú 18 aminokyselín a draslík.
Goji bobule je dobrý adaptogén (adaptogény majú všeobecný terapeutický vplyv na telo).
Veľkosť 180-200 - približne 200 bobúľ na 50 g.
Goji bobule obsahuje:
6 vitamínov
11 makro minerálov
22 stopových minerálov
18 aminokyselín
8 polysacharidov
6 monosacharidov
5 nenasýtených mastných kyselín vrátane esenciálnych mastných kyselín, kyseliny linolovej a kyseliny alfa-linolovej
5 karotenoidov vrátane: beta-karoténu, luteínu a ďalších.
veľa fenolických pigmentov (antioxidanty)
Mikroelementy v 100 g bobule Goji:
vápnik - 112 mg
Draslík - 1130 mg
Železo - 9 mg
Zinok 2 mg
Selén - 50 µg
Riboflavín - 1,3 mg
Vitamín С - 29-148 mg
Ako jesť bobule goji:
Goji bobule môžete pridať do svojich ovsených vločiek, jogurtov, koláčov, čaju alebo ich rovno zjesť. Denný príjem - 10-30 g
Ak máte potravinovú alergiu na Solanaceae, vyhýbajte sa bobuľkám goji. Vyvarujte sa tiež v prípade hnačiek a nadúvania.



