logo template4

Horčica biela - semená, Pimenta, 250 g

Výrobca: pimenta
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 74683238
Dostupnosť: na sklade
2.99 bez DPH
3.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Horčica biela - semená, Pimenta, 250 g

Horčičné semienka sú najpoužívanejšou bylinkou v modernom bylinkárstve a ľudovom liečiteľstve. Horčičné semienka sú mimoriadne prospešné pre ľudské zdravie. Tieto malé semienka obsahujú Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny, vápnik, fosfor, mangán, vápnik a ďalšie.
 
V ľudovom liečiteľstve sa horčičné semienko používa pri prechladnutí a ako látka stimulujúca chuť do jedla na zvýšenie sekrécie žalúdočnej šťavy. Má tiež protizápalové a antiseptické vlastnosti.
 
Známa horčica sa vyrába z horčičného semena. Horčičné semienko sa používa aj na konzervovanie zeleniny tým, že sa dobre kombinuje s korením, čiernym korením a bobkovým listom. Horčičným práškom môžete okoreniť hovädzie a hydinové mäso, divinu a ryby.
 
Zdravotné výhody:
 
Horčičné semienka majú tiež vysoký obsah živín selénu a horčíka. Selén je veľmi nápomocný pri znižovaní závažnosti astmy, symptómov reumatoidnej artritídy a ako protirakovinová zložka. Rovnako ako selén, aj horčík preukázateľne pomáha znižovať vysoké hladiny v krvi a obnovuje spánok u žien s príznakmi menopauzy.
 
Horčičné semienka obsahujú zlúčeniny, ako sú glukozinoláty a myrozinak, ktoré sa používajú na inhibíciu rastu rakovinových buniek.
 
Horčičné semienka sú výborným prostriedkom proti bolesti pre ľudí trpiacich reumatoidnou artritídou. Môže za to selén a horčík obsiahnutý v horčičnom semienku.
 
Ingrediencie:
 
Biela horčica - semená.
 
Pozor! Obsahuje alergény - horčičné semienka!
 
Použitie:
 
Na kulinárske použitie: možno použiť na lepšie uchovanie kyslých uhoriek atď. Dá sa z nej vyrobiť horčica.
 
Vnútorný príjem: Môže sa užívať priamo v kombinácii s medom: do 100 g medu sa pridá 1 ČL nadrobno rozdrvených horčičných semienok. Vezmite 1 lyžičku trikrát denne.
 
Môže sa použiť zvonka na výrobu obkladov.
 
Balenie: 250 g