logo template4

Ricínový olej Bio, panenský

Cena 5.39
Dostupnosť: skladom +1
hmotnosť:
100ml1 0.000
1lna objednávku 37.000
Kód produktu: M-1111
Výrobca: Mayam
: 24 mesiacov
ks

Panenský BIO ricínový olej Mayam

Vďaka vysokej lubrikačnej schopnosti a nezvyčajnej textúre je zvlhčujúci, upokojujúci a mastiaci, príjemný a všestranný olej, ktorý dobre drží a chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi.

Výroba: semená lisované za studena

Použitie, aplikácie
Nájde uplatnenie pri formulovaní rôznych kozmetických výrobkov pre pokožku, vlasy a nechty. Ideálny na rúž, krémy a pleťové vody, kondicionér na vlasy, suché vlasy, riasenku a rôzne výrobky na líčenie, mydlá.

Ricín obyčajný

Ricín je trváca okrasná rastlina, ktorá je rozšírená v trópoch, ale aj v miernom pásme. V trópoch dorastá až 10 metrov, má zelené alebo červené stonky, tmavočervené kvety a trojdielny štiepaný lusk, ktorý uzatvára tri semená bohaté na olej.
Ricínový olej je hustý, vysoko viskózny olej bohatý na mastné kyseliny. Vďaka svojej pôvodnej prírodnej štruktúre vytvára ideálny disperzný základ pre farbivá v makeupových formuláciách.

Spôsob výroby: získava sa zo surového semena lisovaním za studena

Geografický pôvod: India

Kvalita: prírodný, organický produkt certifikovaný spoločnosťou Ecocert Greenlife

Vzhľad: číra nažltlá, hustá kvapalina, takmer bez zápachu

Na pokožke: zanecháva pomaly sa vstrebávajúci, mastný pocit, nie komedogénny.
* Komedogénnu vlastnosť nemožno vedecky zmerať ani zistiť. Olej, ktorý je komedogénom, môže dočasne upchať póry, ale nemusí nevyhnutne vytvárať akné, čierne bodky a akné u každého človeka. Tí, ktorých pokožka je náchylná na akné, nepoužívajú samotný komedogénny olej, v emulziách alebo v zmesi iných zložiek.

Zloženie (INCI): ricinus communis seed oil  *
* 100% zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Prírodná, organická (bio) kozmetika, certifikovaná spoločnosťou Ecocert Greenlife, v súlade so štandardom ECOCERT

Vlastnosti ricínového oleja

jeden z najhustejších rastlinných olejov
posilňuje vlasy, mihalnice, obočie, nechty
stimuluje rast vlasov
zmäkčujúci, zvlhčujúci účinok
obsah kyseliny ricínolejovej
depigmentácia
má mierne upokojujúci účinok
dobré disperzné médium pre farbivá (pigmenty) a dodáva lesk produktom na líčenie (rúž)
posilňuje vlasy, nechty, mihalnice a obočie, podporuje ich rast
regeneruje suché, vyblednuté, chemicky ošetrené vlasy

Ako vám pomáha:

pri starostlivosti a regenerácii vlasov
pri posilňovaní vlasov, mihalníc, obočia
na ošetrenie proti vypadávaniu vlasov
v starostlivosti o popraskanú, podráždenú pokožku
pigmentové škvrny, starobné škvrny, úľava od tehotenských škvŕn
pri príprave čistiacich prostriedkov, pretože ide o jemný olej a dobre rozpúšťa pigmenty
v starostlivosti o nechty, najmä o popraskané, štiepené, rozdrobené nechty
pri formulovaní mejkapových prípravkov

Ako sa používa ricínový olej v kozmetike

tento výrobok sa môže používať samostatne, priamo na pokožku, vlasy, nechty alebo mihalnice
keďže je to pomerne hustý olej, odporúča sa na vlasy používať v kombinácii s voľnejším tenším rastlinným olejom
ako prísada do masiek, krémov, balzamov a sér na starostlivosť o vlasy
na výrobu dvojfázového čističa alebo pleťovej vody
ako prísada do odličovacích prípravkov: rúž, balzam na pery, farbivo na riasy, pri príprave očného farbiva
do sér stimulujúcich rast vlasov
samotné alebo v zmesi so špecifickými účinnými látkami vo forme olejového kúpeľa na nechty

Špeciálne synergie ricínového oleja:
z Nevädzovej vody sa dá v kombinácií s ricínovým olejom urobiť dvojfázový odličovač očí

s ľaliovým olejom (macerátom) a éterickým olejom zo semien mrkvy na zosvetlenie pigmentových škvŕn

zmiešaný s kokosovým olejom a cédrovým éterickým olejom ako zábal na vlasy

zmiešaný s jojobovým olejom a ylang-ylang éterickým olejom pre suché vlasy, rozštiepené končeky

zmiešaný s éterickými olejmi z čajovníka, palmarosa alebo vavrínu pre prípravky proti lupinám

zmiešaný s citrónovým éterickým olejom na starostlivosť o nechty

Skladovanie: keďže je to olej odolný voči oxidácii, môže byť skladovaný pri izbovej teplote, najlepšie do 25 ° C, chránený pred vlhkosťou a svetlom

Bezpečnostné údaje: na kozmetické použitie






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien